Winkelen in Praag

Praag is zich aan het ontpoppen als een ware winkelstad. In het centrum neemt het winkelaanbod in rap tempo toe. Wie een flinke pak geld te besteden heeft die gaat richting de wijk Josefov waar de luxe boetieks van beroemde modemerken zoals Louis Vuitton en Prada te vinden zijn. De prijzen zijn hier helaas op mondiaal niveau, waardoor er op het gebied van dure tassen of schoenen weinig koopjes te vinden zullen zijn. De gewone winkels concentreren zich in de wijk Staré Město. Hier ligt ook het grootste winkelcentrum van Praag: Palladium.

Palladium
Sinds de opening in 2007 heeft het winkelcentrum Palladium al veel bezoekers weten te trekken. Over vier verdiepingen zijn ruim tweehonderd uiteenlopende winkels gevestigd die weer worden afgewisseld met een aantal leuke eetgelegenheden en cafes. Op sommige plekken in het moderne Palladium zijn nog sporen uit de twaalfde eeuw te vinden. Deze structuren zijn tijdens de bouw van het winkelcentrum bloot komen te liggen.
Palladium
Náměsti Republiky 1, Praag

Havelska Trziste
In de wijk Staré Město, het oude deel van Praag, is de oudste en meest bekende openluchtmarkt te vinden. Waar het vroeger vooral kraampjes betroffen met allerlei levensmiddelen en streekproducten, is het tegenwoordig echter meer een toeristenmarkt te noemen. De Havel Markt is dagelijks te bezoeken.
Havelská, Praag

Bric a Brac
Naast de grote modehuizen die er voldoende te vinden zijn in Praag, zijn er ook een aantal kleine boetiekjes en outlets te vinden. Bric a Brac is daar een goed voorbeeld van. Aan de buitenkant zou je niet kunnen vermoeden wat de binnenkant te bieden heeft. De kleine ruimte is kompleet gevuld met vintage accessoires, fototestellen, horloges, typemachines en nog heel veel meer.
Týnská 7, Praag 

Kubista
Onder de Praagse inwoners zitten bijzondere talenten als het gaat om kunst en crativiteit. Dit is goed terug te zien in het assortiment van kunstvormige winkels, galeries en ateliers. In het ‘Huis van de Zwarte Madonne’ te Praag zijn een aantal kunstzinnige shops onder één dak te vinden. Kubista is bijvoorbeeld zo’n winkel. Op een zeer verrassende en modern vormgegeven manier wordt hier porselein in een ander daglicht gesteld.
Kubista
Ovocny trh 19, Praag

Oude Stad
Het meest afwisselende winkelgebied is te vinden in de Oude Stad van Praag, Staré Město. Met name in het autovrije gebied is het heerlijk shoppen. Tussen de winkels door zijn er natuurlijk andere bezienswaardigheden te vinden die de stad Praag zo uniek maken. Loop daarom vooral eens door de straten Celetná, Železná en Ovocný trh.
Celetná 

Meer informatie over shoppen in Praag vind je bij Praag-Nu.