Eten & drinken in Larnaca

Eten is heel belangrijk in Cyprus. Men trekt er graag wat tijd voor uit en is niet vies van een glaasje wijn of een andere alcoholische versnapering.
Het ontbijt begint bij de meeste Cyprioten veelal met koffie. Hierbij wordt dan een broodje met ei en tomaat of gewoon wat vers fruit met yoghurt genuttigd. De lunch bestaat vaak uit een warme maaltijd. De tijden voor zowel de lunch als het avondeten zijn vaak later dan wij gewend zijn. De warmte heeft hier zeker een rol in. Zeker voor het diner geldt dat die pas ver na het ondergaan van de zon wordt genuttigd. Men trekt hier ruime tijd voor uit en is vaak in het gezelschap van anderen.

De allerleukste manier om kennis te maken met de Cypriotische keuken is middels het bestellen van meze. Oorspronkelijk komt Meze of mezze uit de Griekse en Turkse keuken. De selectie van kleine gerechten zijn vaak een verzameling van authentieke recepten. Je kunt ze als het ware vergelijken met de alom bekende tapas. De meze van Cyprus bestaan vaak uit kleine vis en vlees gerechten, dipsausen zoals tzatziki, humus, olijven, gebakken aardappelen, salade en brood.
Veel populaire Cypriotische vleesgerechten worden klaargemaakt op de grill. Maar ook de stoofgerechten zijn er erg geliefd. Als toetje houden Cyprioten wel van een zoet lekkernij. Meestal bestaat dit uit bladerdeeg, vijgen, honing of taart. Bekende gerechten uit Cyprus en dus ook Larnaca zijn stifado, afelia, moussaka, kleftiko, suvla en baklava.

To Kazani Traditional Tavern
Wanneer je aan tafel gaat bij To Kazani voel je je meteen thuis. De typische Cypriotische sfeer komt hier volledig tot z’n recht met wat je op de kaart terug ziet. Allerlei lekkernijen uit Cyprus en omstreken zijn hier te bestellen. Regelmatig is er live muziek en komen de heupen bij sommige mensen snel los. Een uitstekend restaurant voor een gezellige avond.
To Kazani Tradional Tavern
28th October Aradippou, Larnaca
€€

To Sieradiko
Niet ver van het strand kun je lekker en voordelig eten bij To Sierdiko. Op het bord staat meestal een dagmenu en op de kaart staan veelal heerlijke specialiteiten. Denk hierbij aan vlees van de grill, salades, friet, gevulde wijnbladeren en een heerlijk koud biertje.
To Sieradiko
Pavlou Valsamaki, Larnaca

 

Marzano
Het Italiaanse restaurant Marzano is een leuke afwisseling op de authentieke keuken van het eiland. Hier tref je op de kaart vooral pasta gerechten, pizza, burgers en vlees van de grill. Het restaurant ligt op enkele minuten lopen van het strand.
Marzano
Makarios Avenue / Kalogreon, Larnaca
€€€

Ammos Beach Bar
Aan het eind of halverwege de dag, kun je bij Ammos Beach Bar even heerlijk bijkomen van de warmte. De drankjes staan koel en de cocktail kaart toont allerlei lekkernijen. Je kunt er meteen een hapje eten. De hippe tent heeft al even hippe gerechten op de kaart. Zo kun je er sushi, krabkoekjes, salades, biefstuk, gamba’s, tortilla en pasta bestellen.
Ammos Beach Bar 
Makenzy Beach, Larnaca
€€€