Paphos, Cyprus

De Cypriotische stad Paphos is een populaire bestemming voor zon, zee en strandliefhebbers. Het is dan ook maar zo’n vier uurtjes vliegen vanaf Amsterdam. Veel toeristen worden naar de kustplaats Paphos (Pafos) getrokken. Behalve zon, zee en strand vind je in Paphos ook nog authentieke details uit de geschiedenis van Cyprus. Zo zijn er bijvoorbeeld opgravingen te bewonderen uit de tijd van Cleopatra. Rondom en aan de haven van de stad is er vrijwel altijd wat te beleven. Overdag is dit het vertrekpunt voor een aantal excursies en ’s avonds flaneert men er graag of geniet je van een hapje en/of een drankje in één van de vele restaurants.

Het oudste deel van de stad Paphos (Paleo Paphos) bevindt zich tegenwoordig in het naast gelegen dorpje Kouklia. Hier zou Aphrodite, de Griekse godin van de liefde, geboren zijn. Je kunt er rondwandelen tussen archeologische opgravingen, het archeologische museum bezoeken en genieten van een prachtig landschap. Hoewel Paphos niet zo’n grote badplaats is, kun je er dus wel degelijk veel afwisseling vinden. Zelf een dagje winkelen behoort tot de mogelijkheden. Let wel op! De exclusieve merken of andere hippe mode is vaak namaak. Het is vooral een toeristisch centrum met bijbehorende toeristische winkeltjes.

 

Paphos in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Reisperiode & klimaat

Het klimaat van het zuidwestelijk gelegen Paphos laat zich het best omschrijven als mediterraan. De zomers zijn vaak warm en droog en de winters mild en nat. Zo blijft de natuur aardig in evenwicht en kan de droge periode zich goed herstellen.

Tijdens de maanden juni, juli, augustus en september loopt de temperatuur vaak op richting de dertig tot vijfendertig graden gemiddeld. Goede beschermende kleding, zonnebrand en een hoed of een pet zijn dan geen overbodige luxe. In het voorjaar is de temperatuur er een stuk milder, maar heb je wel meer kans op een bui.
Voor een gedetailleerd overzicht van het klimaat van Paphos verwijzen we je graag naar de onderstaande link.
Klimaat Paphos

Weersverwachting voor Paphos

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Paphos kunt kopen.