Vervoer in Paphos

Vanuit verschillende Europese luchthavens kun je rechtstreeks vliegen naar Paphos in Cyprus. Maar je kunt er ook voor kiezen om op de internationale luchthaven Larnaca te landen. De afstand tussen Larnaca en Paphos is iets meer dan 130 kilometer. Ter plaatse zijn er taxi’s, bussen of huurauto’s beschikbaar, die je op de plaats van bestemming kunnen brengen. Qua huurauto is het verstandig om deze vooraf te reserveren. Op die manier voorkom je teleurstellingen en/of hoge prijzen.

In Paphos zelf is het openbaar vervoer beperkt tot bussen en taxi’s. Een nadeel van de bus, is dat deze niet frequent rijden. Om grotere afstanden te overbruggen, is het vaak wel de voordeligste manier van reizen. Er zijn ook speciale minibusjes die opereren als Travel Express. Je deelt de rit met meerdere personen en deelt dan ook in de kosten. Een taxi werkt altijd middels een meter. Je kunt taxi’s vinden op speciale taxistandplaatsen, maar ook gewoon op straat aanhouden is geen probleem.

Er zijn ook mogelijkheden tot het huren van een auto, scooter of fiets. Met deze manier van reizen heb je het voordeel dat je zelf bepaalt waar je stopt of wanneer je vertrekt. Let wel op! In Cyprus rijdt men net als in Engeland aan de linker kant van de weg.

Mini bus Travel Express
Busvervoer
Luchthaven taxi

Huren van fietsen
Huren van scooter of quad