Eten & drinken in Paphos

Op sommige vakantiebestemmingen is het eten vrij simpel en gewoon. En andere plaatsen zijn juist weer bijzonder en anders. Cyprus past in de laatste categorie, aangezien de Cyprioten zelf ontzettend van lekker eten houden. De Cypriotische keuken heeft een aantal invloeden uit omliggende landen in de eigen keuken geïntegreerd. Zo zijn er duidelijke Turkse, Italiaanse, en Oosterse smaken te onderscheiden. De vis en het vlees komt vaker van de gril en uit de oven dan uit de pan. Hierbij wordt dan vaak salade en iets met aardappels, rijst of brood geserveerd. Bekende Cypriotische gerechten zijn: stifado (een soort goulash), suvla (vleesspiezen), kleftiko (lamsvlees gerecht) en kebab. Ook humus en tzaziki kom je in de Cypriotische keuken veel tegen. Onder de toetjes kom je bekende namen tegen als baklava (bladerdeeghapjes), Skamali (soort cake) en gekonfijte vruchten.
Het bestellen van meze geeft je een uitstekende gelegenheid om de smaken van dit eiland te leren kennen. Je ontvangt dan namelijk een stuk of vijftien gerechtjes (tapas) uit de Cypriotische keuken. Bestel hier vooral een lokaal wijntje bij. Cyprus staat namelijk goed bekend om de uitstekende wijnen die er vandaan komen.

Restaurant Laona 
Zowel op de kaart als op het krijtbord staan allerlei lekkere specialiteiten van het huis. De overwegend Cypriotische keuken staat bekend om traditionele gerechten als stifado, mousaka en lamsvleesgerechten.
Restaurant Laona
Votsi 6 Street, Paphos
€€

Windmill Restaurant
In dit grill restaurant tref je zowel toeristen als de lokale bevolking zelf. En dat is vaak een goed teken. Op de kaart staan verschillende vlees en vis gerechten, waaronder ook kreeft en ook gerechten als spaghetti en risotto. Ook in dit restaurant zijn de meze aan te bevelen.
Windmill Restaurant
19, Paphias Aphrodites Street, Kato Paphos
€€

Suite 48
Dit restaurant is vooral een romantisch diner heel geschikt. De ondergaande zon is vanaf dit terras erg mooi. Maar natuurlijk zit je hier ook niet verkeerd voor een lunch. Ook de cocktails lijken beter te smaken met uitzicht op zee. Met heerlijke lounge muziek op de achtergrond geniet je hier van een smakelijke sandwich, verse friet, oosterse salades of verschillende Italiaanse georiënteerde gerechten.
Suite 48
48 Poseidonos Avenue, Paphos

€€

Fat Mama’s
Aan de Tomb of King’s Road ligt het gezellige restaurant Fat Mama’s. Op de kaart staan Amerikaanse burger- en steak gerechten, maar ook pizza en pasta. De bediening maakt er meer dan eens een klein feestje van. Alles lijkt hier prima in verhouding te zijn.
Fat Mama’s 
47, Tomb of King’s Road, Paphos
€€

The Fountain of Gerolakkos
Het familie restaurant The Fountain of Gerolakkos heeft een leuke klantenkring opgebouwd. Men komt hier namelijk voor het pure eten zonder fratsen. De heerlijke grilgerechten hebben ook geen aanvulling nodig. Het uitzicht en de ambiance maken het meer dan oke.
The Fountain of Gerolakkos
Gerolakkou 38, Tsada, Paphos
€ – €€