Gratis & goedkoop in Paphos

Het boeken van een vliegticket richting Cyprus en je verblijf is meestal de grootste kostenpost voor de vakantie. Wanneer je dit ruim van te voren doet kun je soms aardig wat geld besparen. Zeker de vliegtickets zijn door de regel voordeliger als je vroeg boekt. Daarna loopt de prijs meestal alleen maar op. Qua accommodatie kun je soms voordelig uit zijn als je die last minute boekt. Maar je neemt dan natuurlijk wel het risico dat het niet geheel aan je wensen voldoet.
Ter plaatse heb je meestal zelf de controle over waar je je vakantiegeld aan uit geeft. Een dagje weg hoeft natuurlijk niet heel veel geld te kosten. Zo kun je bijvoorbeeld vaak heel voordelig een scooter huren en er op uit trekken. Benzine is een stuk voordeliger en je kunt eventueel zelf een lunchpakket meenemen. Het is een uitstekende manier om de drukte achter je te laten en mooie en verlaten stranden, baaien of dorpjes te bezoeken. Op deze manier krijg je tevens een hele andere kant van het eiland Cyprus te zien.
Scooter huren

Andere leuke uitjes die niet heel veel geld hoeven te kosten, zijn het bezoeken van een markt. Vaak kun je er voordelig, doch lekker, eten. En zo leer je ook nog wat over de cultuur en gewoontes van het land. De Agora Municipal Market is erg leuk om te bezoeken. Deze is alle dagen geopend, behalve op zondag.
Ook een bezoek aan een museum is niet heel duur in Cyprus. Vaak bedraagt de entree niet meer dan enkele euro’s. Het is dan ook een mooi gebaar naar de toeristen om toch enigszins voordelig wat achtergrond informatie over het eiland tot je te kunnen nemen.

Cyprus is bij uitstek een zeer geschikte bestemming voor het maken van mooie wandelingen en/of fietstochten. De natuur met daarin een prachtige flora en fauna leveren mooie plaatjes op die geheel gratis zijn. Ook qua uitdaging en moeilijkheidsgraad is er meer dan voldoende keuze. De afwisseling is misschien het meest interessant. Bij het bureau voor toerisme kun je naar verschillende uitgezette (thema)routes informeren.
Cyprus Tourisme Organisation