Winkelen in Paphos

In het centrum van Paphos zijn redelijk wat winkels te vinden. Je vindt er typische toeristische winkels, maar ook speciaalzaken met lokale producten. Zo kun je op meerdere plaatsen in Cyprus en dus ook in Paphos het lekkernij Loukoumia kopen. De ingredienten van deze specialiteit bestaan uit suiker, maisbloem, water, amandelen en fruit aromas. De poederige blokken kunnen dan ook allerlei kleuren hebben. Wat ook opvallend is, zijn de vele juweliers in Paphos. De juwelen liggen dan ook flink te fonkelen in de vitrines. Pas alleen wel op. Er wordt ook veel namaak verkocht op het eiland. Ben je daarom verzekerd met wie je zaken doet. Het is zeker niet aan te bevelen om op straat iets te kopen. Ook in de modewinkels worden regelmatig namaak artikelen verkocht. Natuurlijk is de prijs hier ook naar.
Het winkelcentrum ‘Kings Avenue Mall’ is een leuke en ook verkoelende manier om de warmste uren van de dag te overbruggen. Dit winkelcentrum heeft allerlei leuke modewinkels, een bioscoop, indoor speeltuin, restaurants en een supermarkt. Bekende namen die je er tegenkomt zijn: Bershka, Pull and Bear, Accessorize, Gant, Mango, Tiger, en Zara.
Kings Avenue Mall 

Paphos Markt
De lokale markt aan de Agoras is een begrip in Paphos. Allerlei handelaren proberen hier hun producten aan de man te brengen. Denk hierbij aan noten, gedroogd fruit, wijn, olijfolie, kruiden, zeep, en cosmetica. Natuurlijk kun je ook hier de traditionele Loukoumia kopen.
Paphos Market
Agoras 41, Paphos

 

Lemba Pottery 
In Cyprus worden nog verschillende ambachten uitgevoerd. Zo ook het pottenbakken. Bij Lemba Pottery kun je uiteenlopende aardewerk kunstvoorwerpen, borden, schalen en vazen kopen. Alles is met de hand gemaakt door George Georgiades. Je kunt er ook voor kiezen om een workshop te volgen en zo je eigen product te maken.
Lemba Pottery
18, Eleftherias Street, Lemba, Paphos