Bezienswaardigheden in Kopenhagen

De stad Kopenhagen heeft een lange geschiedenis. Met name de handel in haring en het bouwen van prachtige zeilschepen hebben de stad al vroeg naam en faam opgeleverd. De historische binnenstad heeft fraaie panden waarvan de oudsten dateren uit omstreeks de zeventiende eeuw. Dat men er zuinig mee omgaat is tot op de dag van vandaag goed terug te zien. Een eerste indruk zal beamen dat het er schoon en goed georganiseerd is.

De bezienswaardigheden van Kopenhagen zijn vooral in het oude stadsdeel te vinden. Het meest bezochte beeld van de stad is onbetwist het beeld van de Kleine Zeemeermin zoals we haar kennen uit het wereldberoemde sprookje van Hans Christian Anderson. Maar ook de paleizen en andere historische gebouwen mogen jaarlijks op vele bezoekers rekenen.

Amalienborg
Deze prachtige identieke gebouwen behoren tot één van de vele verblijven van de Deense koninklijke familie. De vier panden die altijd al hoog geplaatste gasten als eigenaar hebben gehad, vormen samen het Amalienborg paleis. Omstreeks de zeventiende eeuw werd het startsein gegeven voor het begin van de bouw. Officieel heeft elk gebouw een eigen naam: Paleis Moltke, Paleis Levtzau’s, Paleis Brockdorff’s en Paleis Schack’s. De statige wacht en de wisseling van de wacht is een veelbezocht stukje cultuur van Kopenhagen. Een deel van Amalienborg is opengesteld voor publiek.
Amalienborg

Den lille Havfrue
Dit niet heel grote beeld van de kleine zeemeermin is een populaire bezienswaardigheid van de stad Kopenhagen. Het is tevens het bekendste werk van de Deense beeldhouwer Edward Eriksen. De kleine zeemeermin zit op een steen in het water aan Langelinje Pier. Het beeld is iets groter dan een meter, maar weegt 175 kilo.
De Kleine Zeemeermin
Langelinie, Kopenhagen

TIP: Fietstour langs highlights Kopenhagen
Wil je op een leuke en ontspannen manier de bezienswaardigheden van Kopenhagen ontdekken? Boek dan bij een fietstour bij Baja Bikes.  Met gids ontdek je fietsend langs de highlights van de stad! In 3 uur tijd fiets je samen met de gids langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals Tivoli, Nyhavn, Amalienborg, de Kleine Zeemeermin en nog veel meer. Tijdens de tour zal de gids ook tips geven over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten in Kopenhagen.
Tip: Boek je fietstour door Kopenhagen van tevoren online!

Fristaden Christiania
In deze multiculturele wijk zijn naast de vele verdedigingswerken vooral veel uitingen van bijzondere kunst en architectuur te vinden. Wat ooit begon als een sociaal experiment lijkt nu een soort platform voor de vrije geest te zijn geworden. Hoewel er heel veel moois te bespeuren valt, is het echter in sommige delen verboden om te fotograferen. Het gebied is nog altijd eigendom van de Deense Ministerie van Defensie.
Christiania
Christianshavn, Kopenhagen

Guinness World Record Museum
Dit museum is voor zowel jong als oud een leuk uitstapje. Allerlei vreemde, lachwekkende en zelfs ontroerende wereldrecords zoals ‘de langste, de grootste of de oudste…’ zijn hier te bewonderen. Ooit al eens Harry Potter willen ontmoeten of de jurken van Marilyn Monroe van dichtbij willen bewonderen? Hier kan dat.
Guinness World Record Museum
Østergade, Kopenhagen

Tivoli
Sinds de opening in 1843 weet dit pretpark zijn bezoekers te vermaken. Vooral wanneer ’s avonds de honderden lichtjes aangaan, is Tivoli een juweeltje om te zien. Jong en oud kunnen hier genieten van snelle en minder snelle atracties en allerlei podium vermaak. Niet voor niets heeft dit park model gestaan voor het immens populaire Disneyland. Let op! Waar je bij de entree goedkoop denkt uit te zijn, wordt je in het park verrast. In het park dien je namelijk toegangskaartjes te kopen voor de verschillende attracties. Of je moet direct een all inclusief kaart aanschaffen.
Tivoli
Vesterbrogade, Kopenhagen
€€€