Boekarest (Bukarest), Roemenië

Ateneul Roman, Boekarest

Ateneul Roman, Boekarest

De Roemeense hoofdstad Boekarest is een stad in opkomst. Er wordt jaarlijks veel in de infrastructuur en het opknappen van de stad geïnvesteerd. Het oude centrum, ooit  “Klein Parijs” genoemd, begint weer zijn vroegere uitstraling te krijgen. Hierdoor is Boekarest de laatste jaren een aantrekkelijke bestemming geworden voor een stedentrip en één die voorlopig betaalbaar blijft.

Boekarest heeft voor iedereen wat te bieden: een rijke geschiedenis in het oude centrum en langs de grote historische boulevards; het intensieve culturele leven met veel musea, theaters en evenementen en een bruisend uitgaansleven dat de Lipscani buurt dag en nacht wakker houdt. Ook al is Boekarest de duurste stad van Roemenië, de prijzen in de Roemeense hoofdstad zijn ruim onder van wat wij in Nederland gewend zijn.

Boekarest (Bukarest) in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Boekarest (Bukarest)

Op Henri Coanda Airport:

KLM
KLM

Luchthavens bij Boekarest (Bukarest)

 • Henri Coanda Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur 50 minuten
  Afstand tot centrum stad: 18 km

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Bus 783 is de Express Line die snel van de aankomsthal naar het centrum van Boekarest rijdt, in minder dan een uur. Tussen 5.30 en 20.00 uur rijdt deze bus elk kwartier, daarna elk half uur. Ook in de weekenden en op feestdagen rijdt deze bus 1 keer per half uur. Bus 780 gaat ook richting het centrum maar rijdt niet verder dan het noordelijker gelegen trein- en metrostation Gara de Nord, waar je kunt overstappen op de metro. Kaartjes kosten 3,50 RON.

Reisperiode & klimaat

Boekarest heeft een landklimaat waardoor de zomers vaak erg warm zijn en de winters erg koud. De gemiddelde temperatuur in de zomer is 23 graden maar vaak is het veel warmer en komt het regelmatig voor dat er temperaturen tussen de 30 en 40 graden zijn. De winter bestaat uit veel sneeuw en koude temperaturen. Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Boekarest.

Weersverwachting voor Boekarest (Bukarest)

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Boekarest kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Boekarest kun je terecht op de volgende websites:
Boekarest bezienswaardigheden top 10
Hallo Boekarest