Heraklion International Airport

Op dit moment is Heraklion International Airport ‘Nikos Kazantzakis’ (HER) het belangrijkste vliegveld van het Griekse vakantie-eiland Kreta. Met jaarlijks zo’n vijf miljoen passagiers is deze luchthaven de tweede van Griekenland wat betreft drukte. Eigenlijk kan de luchthaven de drukte niet aan, want het gros van de bezoekers komt gedurende een tijdsbestek van een paar maanden naar Kreta toe. Dat leidt met name in juli en augustus regelmatig tot chaos in en buiten de terminal.

Het terminal gebouw is in de zomermaanden zo druk dat de rijen met wachtende passagiers om in te checken vaak tot buiten staan. Binnenkort zouden dergelijke taferelen verleden tijd moeten zijn. Rond 2015/2016 moet de nieuwe luchthaven bij Kastelli Pediados in gebruik genomen worden. Zodra dit nieuwe vliegveld operationeel wordt, zal het vliegveld van Heraklion sluiten voor passagiers naar Kreta. Het nieuwe vliegveld komt een kilometer of veertig landinwaarts te liggen.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 3 uur en 30 minuten
Afstand tot centrum stad: 4 kilometer

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Heraklion International Airport:

Bestemmingen vanaf Heraklion International Airport:

Kreta

De goedkoopste manier om van Heraklion International Airport naar de stad Heraklion te reizen is per bus. Er zijn uitstekende busverbindingen met de stad. Moet je elders op het eiland Kreta zijn en heb je geen vervoer vanuit de reisorganisatie dan ben je al snel aangewezen op een huurauto of taxi. Zeker indien je wat verder weg op het eiland moet zijn is een huurauto vaak de betere oplossing.