Aeroporto di Napoli (Napels)

Vliegveld Aeroporto di Napoli ligt ongeveer 7 kilometer ten noordoosten van Napels, aan de westkust van Italië. De IATA luchthavencode voor Aeroporto di Napoli is NAP. Napels wordt steeds populairder voor een stedentrip en dat betekent dat Napels Airport ook hard groeit. In 2015 werden meer dan 6 miljoen passagiers verwerkt.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam:
Afstand tot centrum stad: 7 km.

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Aeroporto di Napoli (Napels):

KLM
KLM

Bestemmingen vanaf Aeroporto di Napoli (Napels):

Napels

Er is een prima busverbinding van het vliegveld naar Piazza Garibaldi (bij het station van Napels) en naar de haven. Stadslijn 3S brengt je elk half uur voor ca. € 1,- naar Piazza Garibaldi. De Alibus (een speciale pendeldienst van het vliegveld) vraagt meer (ca. € 4,-) maar rijdt wel elke 20 minuten en rechtstreeks naar het centrum en de haven van Napels, zonder tussenstops. De reistijd is ongeveer 20 minuten naar het centraal station en 30 minuten naar het havengebied. Een taxirit naar het centrum duurt ongeveer een kwartier en kost ca. € 20,-.

Tickets voor de Alibus kun je bij de chauffeur kopen; tickets voor de stadsbus koop je bij de kiosk op het vliegveld. Napels Airport biedt tevens verschillende mogelijkheden om een auto te huren, zodat je ook de prachtige Amalfi-kust kunt verkennen. Er zijn balies van o.a. Hertz, Avis, Sixt, Europcar en Easy Car.