Napels, Italië

Napels

Napels

Goethe schreef tijdens zijn verblijf in Napels in zijn dagboek: ‘Vedi Napoli e poi muori! sagen Sie hier. Siehe Neapel und Stirb!’ Hiermee bedoelden de Napolitanen te zeggen dat geen stad mooier is dan Napels. Pas als je die gezien hebt, kun je met een gerust hart sterven. En gelijk hebben ze, die Napolitanen, want Napels is de meest bijzondere stad van Italië. De sfeer is uniek: een combinatie van Italiaanse levenslust en passie, gemengd met een ongekend temperament, een onverstaanbaar dialect en een enorme trots op al het moois dat de stad te bieden heeft.

Napels is tevens een goed uitgangspunt voor een bezoek aan de Amalfikust, voor een reis terug in de tijd, naar Pompeii en Herculaneum, voor de beklimming van de Vesuvius en voor een ontspannen weekendje Capri.

Napels in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Napels

Op Aeroporto di Napoli (Napels):

KLM
KLM

Luchthavens bij Napels

 • Aeroporto di Napoli (Napels)

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam:
  Afstand tot centrum stad: 7 km.

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Er is een prima busverbinding van het vliegveld naar Piazza Garibaldi (bij het station van Napels) en naar de haven. Stadslijn 3S brengt je elk half uur voor ca. € 1,- naar Piazza Garibaldi. De Alibus (een speciale pendeldienst van het vliegveld) vraagt meer (ca. € 4,-) maar rijdt wel elke 20 minuten en rechtstreeks naar het centrum en de haven van Napels, zonder tussenstops. De reistijd is ongeveer 20 minuten naar het centraal station en 30 minuten naar het havengebied. Een taxirit naar het centrum duurt ongeveer een kwartier en kost ca. € 20,-.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Napels.

Weersverwachting voor Napels

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Napels kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Napels kun je terecht op de volgende websites:

Napels voor beginners
Napels bezienswaardigheden top 10
waar overnachten in Napels