Winkelen in Napels

Chic shoppen in Napels doe je in de Via Filangeri en Via dei Mille. Hier vind je niet alleen de mooiste Italiaanse merken, maar ook prachtige etalages en, uiteraard, goedgeklede mensen. In de Via Toledo vind je de grotere ketens, zoals Benetton, Zara en de Disney Store. Hier vind je ook het bekende Italiaanse warenhuis La Rinascente. Aan het einde wacht de Galleria Umberto, een winkelgalerij die gemaakt is naar voorbeeld van de Galleria Vittorio Emanuele in Milaan.

Levendig schouwspel
La Pignasecca, in het Quartiere Spagnoli (de Spaanse wijk), is de oudste markt van Napels. Vis, scheldpieren, groente, fruit en huishoudelijke artikelen; je vindt er (bijna) alles.
Via Pignasecca, Napels

Handgemaakte stropdassen
Een beetje verstopt in Napels vind je de winkel van de wereldberoemde stropdassenmaker Maurizio Marinella. Het is een piepklein winkeltje waar je gemakkelijk aan voorbij zou lopen. Bij Marinella verkopen ze stropdassen in alle soorten en kleuren. Ook kun je er dassen op maat laten maken.
Marinella
Riviera di Chiaia 287, Napels

Het hele jaar door Kerstmis
In de Via San Gregorio Armeno in Napels is het het hele jaar door Kerstmis. In de ateliers aan weerszijden vind je duizenden figuurtjes voor de in de kerststal, van Jozef en Maria tot pizzabakkers, beroemde voetballers en politici. Ook Pulcinella, de lokale figuur uit de commedia dell’arte, duikt hier overal op.
Via San Gregorio Armeno, Napels

De lekkerste limoncello
Niets lekkerders dan een fles echte limoncello, gemaakt van citroenen uit Sorrento of van Capri, kopen om mee naar huis te nemen. Volgens de Napolitanen wordt in deze omgeving de lekkerste limoncello gemaakt. Zelf zien hoe dat in zijn werk gaat kan bij Limonè aan het Piazza San Gaetano, waar je uiteraard ook kunt proeven. Hier koop je niet alleen flesjes of flessen limoncello, maar ook bonbons, pasta of snoepjes met limoncello erin verwerkt.
Limonè
Piazza San Gaetano 72, Napels

Vesuvius van chocolade
Bij de chocoladeboetiek Gay Odin in Napels maken ze al sinds 1894 heerlijke Vesuvius-bonbons: een heuse chocolade-explosie die je in één keer in je mond moet stoppen om het vulkanische effect te ervaren. Een origineel en smakelijk souvenir! Nog meer chocolade-souvenirs vind je bij Dolce Idea (Via Solitaria 7), van een chocolade moka tot chocolade ‘glaasjes’ voor de limoncello…
Gay Odin
Via Toledo 427, Napels

Culti Spa Cafè
Restaurant, koffiebar, parfumerie, spa en winkel ineen! Hier kun je je de hele dag lekker laten verwennen en bijkomen van een paar dagen slenteren door Napels.
Via Carlo Poerio 47, Napels

Alles onder een dak
Buiten Napels vind je het Centro Commerciale Auchan Mugnano. In dit winkelcentrum vind je meer dan 40 winkels, met onder andere Benetton en Intimissimi.
Centro Commerciale Auchan Mugnano
Via P.Nenni 54, Mugnano di Napoli