Vervoer in Napels

In principe kun je in het centrum van Napels alles goed te voet doen. Er is ook een uitstekend metronetwerk, dat de belangrijkste plaatsen (zoals de Via Toledo en het Archeologisch Museum) in Napels snel bereikbaar maakt.

Funicoli, funicola
Wie de Vomero op wil, de groene heuvel boven Napels, neemt de funicolare, de tandradbaan. Er zijn vier ‘lijnen’, waarvan er drie naar de Vomero leiden. De laatste gaat van Mergellina naar Posillipo.

Fietstours
Een fietstour met gids langs de bezienswaardigheden van Napels is een leuke manier om deze Italiaanse stad te leren kennen. De tours langs de highlights en onbekende plekjes van Napels duren gemiddeld 4 uur. Tijdens de tour geeft de gids ook tips over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten. Je kunt een fietstocht in Napels eenvoudig online boeken via Baja Bikes.

Met de boot naar Capri, Ischia of Procida
Vanaf de Molo Beverello (de haven van Napels aan het Piazza Municipio) vertrekken ’s ochtends regelmatig boten naar de prachtige eilanden Capri, Ischia en Procida. De tijden en prijzen variëren gedurende het seizoen, dus informeer van tevoren naar de mogelijkheden, of kijk op de website van Caremar.

Metro del Mare
De zogenaamde ‘Metro van de Zee’ brengt je van mei tot en met oktober vanuit Napels naar o.a. Sorrento en de Amalfikust. Alleen al de tocht over de Golf van Napels is meer dan schitterend. De boten vertrekken vanaf de Molo Beverello.

Circumvesuviana
De Circumvesuviana, een spoorlijntje dat zoals de naam al doet vermoeden, rondom de Vesuvius loopt, brengt je van Napels naar onder andere Pompei en Herculaneum, naar de Vesuvius en naar Sorrento. De reistijd naar Pompei bedraagt ca. 45 minuten. Je kunt uitstappen bij de hoofdingang of bij de Villa dei Misteri, een van de best bewaard gebleven villa’s van Pompei.