Aeroporto Karol Wojtyla, Bari

Het vliegveld van Bari, Aeroporto Karol Wojtyla di Bari, vernoemd naar paus Johannes Paulus II, ligt ongeveer 12 kilometer ten westen van de stad, in de regio Apulia aan de Adriatische zee. De luchthaven wordt ook wel eens Aeroporto di Bari Palese genoemd, naar een meer nabijgelegen plaatsje. De IATA luchthavencode is BRI. De vliegvelden in Apulië in Zuid-Italië werken samen. De luchthaven van Bari is een onderdeel van Aeroporti di Puglia, waartoe ook de vliegvelden van Brindisi Airport, Foggia en Taranto behoren. In 2015 maakten bijna 4 miljoen reizigers gebruik van Bari Airport.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur en 10 minuten
Afstand tot centrum stad: 12 kilometer

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Aeroporto Karol Wojtyla, Bari:

Bestemmingen vanaf Aeroporto Karol Wojtyla, Bari:

Bari

Tussen 05.00 en 23.00 uur vertrekken er ongeveer een keer per uur streekbussen (AMTAB lijn 16) naar Piazza Moro in het centrum van Bari. Er zijn verschillende stops onderweg; de rit duurt ongeveer 40 minuten en kost ca. € 1,00. Er is ook een shuttlebus (Tempesta) die je naar het treinstation van Bari brengt. De shuttle bus rijdt tussen 05.00 en 00.30 uur van het vliegveld naar Bari Centraal; een rit van ongeveer 30 minuten. Een kaartje (enkele reis) kost 4 euro. Twee tot vier keer per uur rijdt er een trein naar het station van Bari. Een ticket kost 5 euro en de reistijd bedraagt 15 minuten Een rit met een taxi van het vliegveld naar het centrum van Bari kost ongeveer € 30,-.

Bari Airport biedt tevens verschillende mogelijkheden om een auto te huren, zodat je alle mooie plekjes van Bari en omgeving kunt verkennen. Er zijn balies van o.a. Hertz, Avis, Sixt, Europcar en Budget.