Bari, Italië

Bari

Bari

Romeinen, Goten, Byzantijnen, Arabieren… De inwoners van Bari hebben in de loop der eeuwen voor veel verschillende heersers moeten knielen. In de dertiende eeuw werd de stad ingelijfd bij het koninkrijk Napels, waarna het in 1861 eindelijk op ‘eigen’ benen kon gaan staan als zelfstandige stad binnen het nieuwe, verenigde Italië.

Bari is tegenwoordig een van de weinige grotere steden in de meest zuidoostelijke hoek van Italië, die ook wel bekend is als de regio Apulië (Puglia in het Italiaans). De stad ligt aan de Adriatische Zee, precies tussen de schiereilanden Gargano aan de noordzijde en Salento aan de zuidkant.

Het veelzijdige Bari staat (nog) niet echt stevig op de kaart als toeristenbestemming. Toch zal je er, eenmaal aangekomen, zeker een tijdje zoet willen brengen. Het historische stadscentrum (Città Vecchia), de vele winkels, het oude kasteel en de eindeloze mogelijkheden voor uitstapjes in de directe omgeving maken van Bari een fijne en afwisselende reisbestemming. En wat te denken van een bezoek aan het graf van Sinterklaas?

De stad is opgedeeld in verschillende districten. Het meest populaire district onder toeristen is het historische centrum, waar het uitgaansleven zich ook voornamelijk afspeelt, maar het moderne centrum met z’n vele winkels staat op een goede tweede plaats. Daarnaast is Bari ook een prima uitvalsbasis om de rest van de prachtige regio Puglia te verkennen!

Bari in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Luchthavens bij Bari

 • Aeroporto Karol Wojtyla, Bari

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur en 10 minuten
  Afstand tot centrum stad: 12 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Tussen 05.00 en 23.00 uur vertrekken er ongeveer een keer per uur streekbussen (AMTAB lijn 16) naar Piazza Moro in het centrum van Bari. Er zijn verschillende stops onderweg; de rit duurt ongeveer 40 minuten en kost ca. € 1,00. Er is ook een shuttlebus (Tempesta) die je naar het treinstation van Bari brengt. De shuttle bus rijdt tussen 05.00 en 00.30 uur van het vliegveld naar Bari Centraal; een rit van ongeveer 30 minuten. Een kaartje (enkele reis) kost 4 euro. Twee tot vier keer per uur rijdt er een trein naar het station van Bari. Een ticket kost 5 euro en de reistijd bedraagt 15 minuten Een rit met een taxi van het vliegveld naar het centrum van Bari kost ongeveer € 30,-.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Bari.

Weersverwachting voor Bari

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Bari kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Bari kun je terecht op de volgende websites:

top 10 bezienswaardigheden van Bari
Bari informatie en tips