Eten & drinken in Bari

Wil je gezellig uit eten of drinken in Bari? Duik dan het historische centrum van de stad in. Vooral rondom Via Venezia zul je veel betaalbare eetgelegenheden vinden waar je typische streekgerechten kunt proeven. Uiteraard wordt de vis in de Barese restaurants dagelijks vers vanuit de vissersbootjes aangevoerd!

Baretto
Halverwege het station en het oude centrum van Bari vind je het historische café Baretto. Geniet hier, liefst staand aan de bar, van een echte Italiaanse cappuccino of een spremuta d’arancia (versgeperste jus d’orange) om de dag goed te beginnen.
Via Baretto da Bari 122, Bari

Antico Panificio Fiore
De geur van vers gebakken brood komt je al voordat je binnen bent tegemoet; bakkerij Antico Panificio Fiore is een begrip in Bari. Wie voordelig wil lunchen – zonder aan een tafeltje aan te schuiven – haalt hier een ovenverse focaccia barese of een van de andere heerlijke broodspecialiteiten. Neem ook zeker een zakje taralli mee, de bekendste hartige snack uit Puglia!
Via Palazzo di Città 38, Bari

Osteria delle Travi
Genieten van een typische streekmaaltijd voor een eerlijke prijs, daarvoor kun je in Italië vaak terecht bij een osteria (in tegenstelling tot het meestal wat duurdere ristorante). Osteria delle Travi, een van de oudste eetgelegenheden in Bari Vecchia, serveert bijvoorbeeld heerlijke orecchiete con cime di rape, een typisch pastagerecht uit Puglia.
Osteria delle Travi
Largo Ignazio Chiurlia 12, Bari

€€

La Cecchina
Een bijzondere maaltijd en een ruime keuze aan vleesgerechten van de gril vind je in restaurant La Cecchina. De pasta, het brood, de dolci (nagerechten); alles wordt hier met veel passie en liefde in huis gemaakt volgens traditionele recepten. In de zomer kun je aanschuiven aan een tafeltje op het terras aan het plein.
Ristorante La Cecchina
Piazza Mercantile 31, Bari
€€€