Winkelen in Bari

Goed shoppen kun je in Bari vooral in het nieuwere deel van de stad, in de vele winkels aan de Corso Cavour en Via Manzoni. De Via Sparano (voetgangersgebied) loopt tussen Piazza Aldo Moro (bij het Centraal Station) en Bari Vecchia en biedt eveneens veel winkelplezier.

Bari is een grote stad; veel van de grote modehuizen en winkelketens hebben hier een filiaal. Wie wil shoppen voor kleding, schoenen en accessoires kan het beste de Via Sparano helemaal aflopen – hier zijn alle bekende merken vertegenwoordigd, van Furla tot Zara. Zoek je iets bijzonders? Loop dan even de Via Dante in, die je onderweg kruist. Daar vind je boetiek Luciana op nummer 27, een stijlvolle winkel met veel designeroutfits.

De winkels in Corso Cavour en Via Manzoni zijn over het algemeen iets minder duur. Ga je voor vintage? Neem dan op maandagochtend eens een kijkje op de kledingmarkt in de Via Tommaso Fiore.

In het historische centrum vind je de kleinere winkels die vooral souvenirs en streekproducten verkopen. Je zult er bijvoorbeeld veel aardewerk en rieten manden tegenkomen, typische producten van Bari.

Markten
Er zijn verschillende markten in Bari en omgeving die de moeite van een bezoekje waard zijn. Zo kun je in het centrum van Bari van maandag t/m zaterdag tussen 07:30 en 13:30 uur naar de markt op de Corso Giuseppe Mazzini. In het oude deel van de stad is er ook dagelijks (behalve zondag) markt, in de overdekte Mercato del Pesce aan de Piazza del Ferrarese (07:30 tot 13:30 uur). Hoewel je op deze laatste plek goed terecht kunt voor verse vis, is het wellicht leuker om de wekelijkse markt te bezoeken in een van de kleinere plaatsen in de omgeving van Bari.

Een bekende markt in dit gebied is die van Locorotondo (ca. 60 kilometer van Bari); elke vrijdag worden hier de kraampjes in het oude centrum opgezet. In het wat drukkere Alberobello is het elke donderdag markt. Het charmante stadje Altamura (ca. 40 kilometer van Bari), dat in de hele regio bekend is vanwege het lekkere brood (pane di Altamura) dat ze er maken, houdt elke week op zaterdag markt in het centrum.