Vervoer in Bari

Het centrum van Bari is niet groot; je kunt gemakkelijk alle bezienswaardigheden te voet bereiken. Ben je van plan om de omgeving te verkennen, dan kun je het beste een auto huren.

Treinen rijden in Puglia voornamelijk tussen de grote steden (Bari, Brindisi, Tarente en Lecce) en de bussen zijn niet altijd even punctueel. Wil je toch met het openbaar vervoer reizen, plan je reis dan via de (Engelstalige) website van Infopoint Bari.

Leuke plaatsen om te bezoeken in de omgeving van Bari zijn Alberobello en Matera.
Wie Puglia bezoekt, mag Alberobello eigenlijk niet overslaan. Deze hoofdstad van de ‘trulli’ ligt op zo’n 50 kilometer rijden van Bari – een route die je veel mooie vakantiefoto’s zal opleveren. Trulli zijn witte, sprookjesachtige huisjes met kegelvormige daken waarop met graffiti allerlei symbolen zijn aangebracht. Ze zijn kenmerkend voor de Valle d’Itria, het gebied tussen Bari en Tarente.

Matera, zo’n 60 km van Bari, staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Waarom dat zo is zul je snel ontdekken wanneer je in de stad bent. Hier bevinden zich de bijzondere Sassi, woningen en grotkerken die uit de rotsen gehouwen zijn. Een indrukwekkend schouwspel.