Orio al Serio (Bergamo Airport)

Het vliegveld van Bergamo staat officieel bekend als Aeroporto di Bergamo-Orio al Serio, maar wordt ook wel Il Caravaggio International Airport, Milan Bergamo Airport of Milan Orio al Serio Airport genoemd. De IATA-code van het vliegveld is BGY. De luchthaven ligt bijna 5 kilometer van de stad Bergamo en op 45 kilometer ten oosten van Milaan. Er vliegen veel  low-cost maatschappijen op Bergamo Airport. Je kunt er daardoor in verhouding goedkoop naartoe vliegen. Op het vliegveld kun je een auto huren of met een bus of taxi naar het centrum van Bergamo of Milaan en naar andere plaatsen in de buurt reizen. Het Gardameer en Iseomeer liggen op een dik half uur rijden.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur
Afstand tot centrum stad: 5 km.

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Orio al Serio (Bergamo Airport):

Bestemmingen vanaf Orio al Serio (Bergamo Airport):

Bergamo

Van het vliegveld kun je met de speciale buslijn van ATB (Airport linea 1) snel en voordelig naar het centrum van Bergamo (de halte is bij het station). De bus rijdt twee keer per uur. Een kaartje kost € 3,00 (90 minuten geldig), een dagkaart die je eveneens kunt gebruiken voor het openbaar vervoer in Bergamo kost € 5,00. Zo’n zelfde ov-kaart kun je ook voor drie dagen kopen; de prijs is dan € 7,00. Een taxirit naar Bergamo duurt maar een paar minuten en kost overdag € 15,00. Na 21.00 uur betaal je € 7,00 extra.

Orio al Serio biedt tevens verschillende mogelijkheden om een auto te huren, zodat je alle mooie plekjes van Noord-Italië kunt verkennen. Er zijn balies van o.a. Hertz, Avis, Sixt, Europcar en Easy Car.

Naar Milaan
Milaan ligt op zo’n 45 kilometer afstand van het vliegveld van Bergamo. Met een Terravision-bus kun je direct van het vliegveld naar Milaan. De busrit duurt ongeveer een uur, maar je moet zo’n 15 minuten voor de bus vertrekt al aanwezig zijn. Tickets kun je alvast voor vertrek kopen via de website van Terravision. Voor een enkele reis betaal je 5 euro, een retourtje kost 9 euro. Een taxirit naar Milaan is zeer prijzig. Overdag betaal je voor een ritje ruim € 100,00. ’s Avonds is het tarief nog hoger.