Brescia, Italië

Brescia

Brescia

Waar je ook loopt in het centrum van Brescia, overal doemt hij weer op: de prachtige, pastelkleurige koepel van de ‘nieuwe’ dom. Het zicht op de stad vanaf de heuvel Cidneo is, mede dankzij die koepel, prachtig, maar Brescia komt pas echt tot leven als je (ver)dwaalt door de straten van het oude centrum. Je vindt deze pittoreske stad vol kunst, cultuur en historie op nog geen 40 km rijden van het Gardameer.

Een heerlijke bestemming voor een ontspannen weekendje weg: (bijna) alles wat mooi en de moeite waard is ligt aan of in de buurt van de twee belangrijkste pleinen in het historische centrum van Brescia, zodat je alles te voet kunt bereiken. De rijke geschiedenis van Brescia zie je overal opduiken in het straatbeeld: de resten van het oude Romeinse forum, de zuilen van de Capitolijnse tempel en natuurlijk de prachtige kathedraal – de oude én de nieuwe.

Een must bij een bezoek aan Brescia: het museum Santa Giulia, inclusief een bezoek aan het klooster San Salvatore. Brescia is met ca. 200.000 inwoners de tweede stad in Lombardije als het om handel en industrie gaat – alleen Milaan torent daar nog bovenuit. Die moderne, welvarende kant van Brescia gaat geweldig samen met het erfgoed in het oude centrum, dat niet onderdoet voor de meer zuidelijk gelegen kunststeden van Italië. In Brescia krijg je zo the best of both worlds!

Brescia in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Brescia

Op Aeroporto di Brescia:

Luchthavens bij Brescia

 • Aeroporto di Brescia

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur
  Afstand tot centrum stad: 15 km.

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  De luchthaven Brescia (Garbriele D’Annunzio) is het gemakkelijkst te bereiken met een (huur)auto of taxi, maar natuurlijk gaan er ook shuttlebussen van en naar het vliegveld. Tussen 6.30 uur en 23.30 uur gaat er elke 20 minuten een bus naar het station van Brescia. Het centrum van Brescia ligt op slechts 15 kilometer van de luchthaven. Wanneer je in Brescia een verblijf hebt geboekt is er wellicht een pendelbus of andere ophaaldienst beschikbaar; informeer hier van tevoren even naar bij het logeeradres. In de directe omgeving van het vliegveld vind je verder het Gardameer, het Iseomeer en het Idromeer.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Brescia..

Weersverwachting voor Brescia

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Brescia kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Brescia kun je terecht op de volgende websites:
Brescia informatie