Milaan, Italië

milaan250In de bruisende stad Milaan hoef je je geen moment te vervelen. Het staat namelijk bol van goede uitgaansgelegenheden, winkels, musea en bezienswaardigheden, waaronder een aantal zeer historische. De Dom van Milaan is daar een uitstekend voorbeeld van. Voor een goede maaltijd hoef je vaak niet ver te zoeken. Eten is iets wat Italianen graag en goed doen. Dit is dan ook goed te merken in een stad als Milaan. Verspreid over de stad zijn tal van goede restaurants te vinden met op de kaart al het lekkers wat Italië te bieden heeft. Door de noordelijke ligging zijn er Oostenrijkse invloeden in de keuken terug te vinden. Ooit behoorde de regio Lombardije, waar Milaan de hoofdstad van is, tot Oostenrijk.

Het openbaar vervoer is uitstekend geregeld in Milaan. Vooral de metrostations zijn gunstig gelegen. Maar ook te voet is Milaan prima te verkennen. Het winkelhart is vooral gecentreerd rondom de Dom en de Galleria Vittorio Emanuele II. Niet ver daarvandaan is tevens de “Gouden driehoek” te vinden, waar  menig fashion-hart sneller van gaat kloppen. Uitgaan doe je in de grachtenwijk Navigli, waar het ’s avonds erg gezellig kan worden.

Milaan in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Reisperiode en klimaat

Het kenmerkende warme zeeklimaat wat zich in deze Italiaanse stad bevindt, uit zich in redelijk strenge winters en warme tot zeer warme zomers. Met name in december en januari kunnen er behoorlijke sneeuwbuien voorkomen, waarbij het niet onwaarschijnlijk is dat er een centimeter of vijftien valt. De maanden juni, juli en augustus kunnen weer bijzonder warm worden. De warmte blijft in een stad als Milaan behoorlijk lang hangen, waarbij temperaturen van ruim dertig graden niet ongewoon zijn. Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Milaan.

Weersverwachting voor Milaan

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Milaan kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Milaan kun je terecht op de volgende websites:
5x zien & doen in Milaan
alles over Milaan
Milaan bezienswaardigheden top 10
Milaan tips
Milaan top 10
Milaan voor beginners
Milaan informatie
Milaan startpagina
Milaan-Nu
Milaan informatie