Vervoer in Milaan

Het meest voor de hand liggende vervoersmiddel in Milaan is de goed georganiseerde metro. Vrijwel op elke belangrijke plaats in het centrum is een metrostation dichtbij. In de metrostations kun je in een automaat of aan het loket een dagkaart of voordeelkaart kopen, zodat je onbeperkt gebruik kunt maken van dit ondergrondse voertuig. Vanaf de luchthaven rijden er treinen naar Stazione Centrale in het centrum van Milaan.

Het heeft geen aanbeveling om veel per taxi te reizen in Milaan. De drukte in het verkeer maakt van dit vervoersmiddel een trage en dure optie. De tram is een betere optie. Hierbij zie je ook wat van de omgeving en kun je makkelijk in- en uitstappen. Er is zelfs een speciale tram die alle voorname bezienswaardigheden passeert en waar je per koptelefoon over geïnformeerd wordt. Het meest ecologisch verplaats je je nog altijd te voet of per fiets.
Openbaar vervoer in Milaan
alles over reizen in Milaan

Fietstours
Een fietstour met gids langs de bezienswaardigheden van Milaan is een leuke manier om de Noorditaliaanse stad te leren kennen. De tours langs de highlights en onbekende plekjes van Milaan duren gemiddeld 3,5 uur. Tijdens de tour geeft de gids ook tips over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten in Milaan. Je kunt een fietstocht in Milaan eenvoudig online boeken via Baja Bikes.

bikeMe stadsfietsen
Bij verschillende gemarkeerde stations kun je een stadsfiets huren voor een uur, een paar uur, een dag of zelfs meerdere dagen. Bij één van de vele ATM loketten die verspreid over de stad te vinden zijn, laat je je registreren en kies je een contractvorm. Vervolgens krijg je per email een toegangscode die je nodig hebt voor de toegang tot een fiests. Kijk voor meer informatie op onderstaande site.
bikMe

Openbaar vervoer met ATM
Milaan heeft dus heel veel mogelijkheden als het gaat om persoonlijk vervoer. Er zijn zelfs tickets te koop waarbij je onbeperkt met zowel de tram, de metro of per bus je kunt verplaatsen. Kijk voor alle mogelijkheden op de website van ATM.
Lees hier meer over het openbaar vervoer in Milaan.