Winkelen in Milaan

Met name voor liefhebbers van mode en beroemde designers is Milaan een top bestemming. Een aantal grote namen uit die modewereld zijn met een pand vertegenwoordigd in deze levendige stad. Zeker in de deftige ‘Quadrilatero della Moda’ wat mode vierhoek betekend. Dit heeft betrekking op de straten Corso Venezia, Via della Spiga, Via Sant’Andrea en Via Monte Napoleone. Hier is het vooral duur maar wel exclusief. Natuurlijk is er ook voor een iets kleiner budget genoeg winkel plezier te beleven. De straat Vittoria Emanuele II die overloopt in de Corso Venezia biedt veel en een uitgebreid assortiment van winkels in allerlei prijsklasse. Grote ketens zoals H&M, Max Mara, Zara en Guess hebben er allen een vestiging.

Ook kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Milaan. De galeries met prachtige kunstuitingen zijn met name in de wijk Brera te vinden. Hier zijn tevens een aantal antiekwinkels en kleinere boetieks gevestigd.

Het goedkoopste winkelen in Milaan doe je in de maanden januari, februari, juli en augustus. Dan is het uitverkoop in Milaan. Vanaf begin januari start de winteruitverkoop, rond eind juni is de zomeruitverkoop aan de beurt. Kortingen kunnen oplopen tot maar liefst 70-80 procent!

La Rinascente
Dit prestigieuze warenhuis is direct naast de Duomo van Milaan gevestigd. Het is een populair warenhuis met uiteenlopende artikelen zoals mode, make-up, huishoudelijke spullen en nog heel veel meer. Ook is er een restaurant met waanzinnig uitzicht op de Dom van Milaan aanwezig. Bekijk ook de andere winkelcentra in Milaan.
La Rinascente
Via Santa Radegonda 3

Mercatone del Naviglio Grande
Elke laatste zondag van de maand is deze ruim bemeten markt van Milaan langs het water te vinden. In de wijk Navigli is de markt te vinden langs de oevers van de straten Viale Gorizia en Via Valenza. Er worden door meer dan vierhonderd kramen allerlei demonstraties, exposities, workshops en verkooppraatjes opgevoerd.
Mercatone del Naviglio Grande
Naviglio Grande

Abercrombie Fitch Italia
Het modeconcern Abercrombie timmert hard aan de weg. Het Amerikaanse bedrijf heeft na vele vestigingen in Amerika nu ook een aantal Europese landen benaderd. De vestiging in Milaan heeft een ruim aanbod van redelijk betaalbare kleding voor dames, heren en kinderen. De winkel is niet ver van het metrostation San Babila.
Abercrombie Fitch Italia
Corso Giacomo Matteotti 12, Milaan

Via Paolo Sarpi
Deze beroemde straat in het Chinatown van Milaan biedt veel bezienswaardigheden en leuke winkeltjes. Het winkelaanbod loopt uiteen van juweliers tot wijnbar en van schoenenwinkel tot boekhandel. Daarnaast zijn er een aantal leuke restaurants en delicatesse winkeltjes te vinden.
Via Paolo Sarpi
Via Paolo Sarpi, Milaan

Il Cirmolo
Deze antiekwinkel in de wijk Brera is een bezienswaardigheid van Milaan. Het pand is gevuld met klassieke meubels, lampen, speelgoed en andere vintage voorwerpen. In de omgeving zijn meer van dit soort winkels te vinden.
Il Cirmolo
Via Fiori Chiari 3, Milaan