Gratis & goedkoop in Milaan

Om de kosten een beetje te drukken moet je in een grote stad als Milaan goed opletten. Om bijvoorbeeld goedkoop maar toch lekker en gezond te eten, doe je er goed aan om een bar op te zoeken die een soort van happy hour kent. Vaak is er dan een soort van buffet wat je tijdens het drinken van een drankje kunt nuttigen. Meestal is dit rond 18.00 uur. De hapjes zijn dan enigszins te vergelijken met de Spaanse tapas. Om wat dingen te gaan bezoeken in Milaan kun je van tevoren het één en ander uitzoeken, zodat je een beetje een idee hebt van je uitgaven. We hebben hieronder een aantal voorbeelden geselecteerd.

Castello Sforzesco
Het Castello Sforzesco en zijn omgeving zijn gratis te bezoeken. Alleen een bezoek aan één van de musea kost een paar euro. Als je jonger bent dan 25 jaar is het zelfs volledig gratis. Voor een drie-daagse onbeperkte toegang tot het Natuurhistorisch Museum, het Kasteel Museum, het Archeologische Museum en het Museo del Risorgimento wat zich in Castello Sforzesco bevindt, betaal je slechts zeven euro.
Castello Sforzesco
Piazza Castello, Milaan

Parco Sempione Milano
Natuurlijk is het geheel kosteloos om een tijdje te vertoeven in een heerlijke groene oase zoals je die in het stadspark Parco Sempione Milano vindt. De ruime velden lenen zich prima voor een kleine picknick en een potje voetbal. Door de vele waterpartijen en statige paleizen is het ook een romantische omgeving. Het park bevindt zich achter Castello Sforzesco.
Piazza Castello, Milaan
Parco Sempione

Galleria Vittorio Emanuele II
Het zeer bekende overdekte winkelcentrum Galleria Vittorio Emanuele II is een bezienswaardigheid op zich. En bovendien gratis te bezoeken. De fraaie details zoals de enorme toeganspoort, mozaiekvloer en glazen koepeldak zijn enkele highlights van het grote geheel. De winkels die er te vinden zijn hebben artikelen met een behoorlijk hoog prijskaartje. Maar je kan natuurlijk wel altijd rondkijken.
Piazza del Duomo, Milaan

Cimetero Monumentale di Milano
Sinds zijn oprichting in 1866 is deze grote begraafplaats in Milaan uitgegroeid tot een waar monumentaal museum. De graven tonen zeer bijzondere beeldhouwkunsten uit de twee vorige eeuwen. De meest invloedrijke personages en beroemdheden uit Milaan en omstreken hebben hier hun laatste rustplaats gevonden.
Cimetero Monumentale di Milano
Piazzale Cimitero Monumentale, Milaan

Brera
Deze wijk ten noorden van het centrum van Milaan staat bekend om zijn vele galeries en de relaxte sfeer die er hangt. Veel kunstenaars wonen en werken in dit meest gerespecteerde deel van de stad. Een wandeling brengt je al snel langs mooie paleizen, kleine kerkjes en nostalgische straten. Voor wat meer diepgang is het een aanrader om eens een bezoek te brengen aan het Pinacoteca di Brera. Maar liefst dertig zalen zijn gevuld met kunstcollecties afkomstig van Italiaanse kunstenaars.
Pinacoteca di Brera
Via Brera 28, Milaan