Eten & drinken in Milaan

Hoewel Milaan toch ook een echte zakenstad is, kun je er als toerist goed eten. Her en der over de stad verspreidt zijn er veel uiteenlopende eetgelegenheden te vinden voor elk budget. Natuurlijk zijn er ook fastfood ketens te vinden. Als je op een terras of in een restaurant wat wilt eten moet je er wel rekening mee houden dat er een ‘coperto’ bedrag wordt afgerekend. Dit is een klein bedrag wat aan het einde van de rekening staat, wat niet meer is dan een vergoeding voor het dekken van je tafel. Dit is niet onderhandelbaar en het is ook geen fooi. Bekijk daarom altijd goed de menukaart om niet verrast te worden.

Luini Panzerotti
Wil je geen gedoe over coperto of ander bijkomstige kosten, dan haal je een lekkere panini of ander Italiaanse snack bij Luini Panzerotti. Er is alleen één nadeel, het is er haast altijd druk. Mensen staan letterlijk in de rij voor één van de heerlijkheden uit deze bakkerij.
Luini Panzerotti
Via Santa Radegonda 16, Milaan

La Gelateria della Musica
Natuurlijk mag je Milaan of Italië niet verlaten zonder een heerlijk Italiaans ijsje te hebben genuttigd. Dit kan dus bij La Gelateria della Musica in de wijk Navigli. Ook hier betreft het een kleine zaak, maar met grote smaken. De passie, creativiteit en eerlijke producten komen samen in de heerlijkheden die deze zaak te bieden heeft.
La Gelateria della Musica
Via Giovanni Enrico Pestalozzi, Milaan
€€

Nerino Dieci Trattoria
In het centrum van de stad is dit restaurant te vinden met zijn heerlijke Italiaanse gerechten. Zowel de prijs als de kwaliteit als de locatie zijn hier goed in balans. De gerechten zijn er divers en de borden worden stijlvol geserveerd.
Nerino Dieci Trattoria
Via Nerino 10, Milaan
€€

Osteria di Porta Cicca
Direct aan de Naviglio Grande in de uitgaanswijk Navigli is dit pareltje van een restaurant te vinden. De zeer romantische setting komt geheel ten goede aan de (vis)kaart en de wijnkelder. Het is een prima plek om een heerlijk avondje uit te beginnen.
Osteria de Porta Cicca
Ripa di Porta Ticinese 51, Milaan
€€€