Bergamo, Italië

Bergamo (foto Dennis Faro)

Bergamo is lang niet zo bekend als het verder oostelijk gelegen Milaan, maar de stad verdient het om uit de schaduw van deze grote broer te treden. De stad Bergamo biedt eigenlijk twee verschillende steden: de in een dal gelegen lage stad, de Città Bassa, en het oudere historische centrum boven op een heuvel, de Città Alta oftewel de hoge stad.

In de Città Bassa vind je vooral mooie winkels, trendy restaurants en brede lanen om op zondagmiddag doorheen te slenteren. De hooggelegen Città Alta biedt veel historie en natuurlijk een schitterend panorama op de omliggende omgeving. Beide delen van Bergamo zijn met elkaar verbonden door verschillende trappen, maar ook door een kabelbaan, de funicolare. Extra leuk om de stad vanuit de hoogte aan je voorbij te zien trekken!

Vanuit Bergamo kun je niet alleen snel en goedkoop naar Milaan reizen, het is ook een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de Italiaanse meren. Vooral het Comomeer en het Iseomeer liggen dicht bij de stad, maar ook het Gardameer ligt op slechts één uur rijden afstand. In de winter reis je vanuit Bergamo snel naar het skigebied Val Seriana, op circa 35 kilometer afstand.

Bergamo in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Bergamo

Op Orio al Serio (Bergamo Airport):

Luchthavens bij Bergamo

 • Orio al Serio (Bergamo Airport)

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur
  Afstand tot centrum stad: 5 km.

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Van het vliegveld kun je met de speciale buslijn van ATB (Airport linea 1) snel en voordelig naar het centrum van Bergamo (de halte is bij het station). De bus rijdt twee keer per uur. Een kaartje kost € 3,00 (90 minuten geldig), een dagkaart die je eveneens kunt gebruiken voor het openbaar vervoer in Bergamo kost € 5,00. Zo’n zelfde ov-kaart kun je ook voor drie dagen kopen; de prijs is dan € 7,00. Een taxirit naar Bergamo duurt maar een paar minuten en kost overdag € 15,00. Na 21.00 uur betaal je € 7,00 extra.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Bergamo.

Weersverwachting voor Bergamo

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen. Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Bergamo kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Bergamo kun je terecht op de volgende websites:
Bergamo informatie