Kos Airport

Het eiland Kos telt één vliegveld, dat centraal op het eiland gelegen is. Kos Airport oftewel Ippokratis Airport Kos heeft de IATA-code KGS. Jaarlijks landen hier bijna een miljoen passagiers, waarvan het grootste deel bestaat uit internationale toeristen die afkomstig zijn uit o.a. Duitsland, Nederland, België, Groot-Brittanië en Scandinavië.

Het uit 1964 stammende vliegveld telt slechts één start- en landingsbaan. Er geen aparte taxibaan, waardoor ook het taxiën via de startbaan gebeurt. Hierdoor is de capaciteit van het vliegveld wat beperkt.

De meeste Nederlanders vliegen met Transavia of Arke naar Kos. Wie met Transavia vliegt die kan dat ook doen vanaf Rotterdam The Hague Airport.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 3 uur en 45 minuten
Afstand tot centrum stad: ongeveer 25 tot 30 kilometer

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Kos Airport:

Bestemmingen vanaf Kos Airport:

Kos

De meeste toeristen die op de luchthaven van Kos aankomen hebben een pakketreis geboekt waarbij transport naar de accommodatie inbegrepen is. Het is op het parkeerterrein van het vliegveld dan ook altijd druk met touringcars die toeristen naar hun hotels en appartementen brengen. Hoe lang de rit dan duurt hangt af van je bestemming op Kos en in welke volgorde ze passagiers afzetten. Heb je de pech als laatste uit te kunnen stappen dan zit je mogelijk langer dan een uur in de bus.
Op eigen houtje kun je met de bus, huurauto of taxi vanaf het vliegveld reizen. Bussen rijden naar Kos Stad (reistijd ongeveer 40 minuten). Taxi's zijn wat sneller, maar ook duurder dan de bus. Een ritje naar Kos-Stad, Lambi of Psalidi kost je zo'n 25 tot 35 euro.