Kos, Griekenland

Het Griekse eiland Kos is een populaire vakantiebestemming. Op nog minder dan vier uurtjes vliegen vanaf Amsterdam land je op het vliegveld Kos-Hippocrates en kan je vakantie beginnen.
Het eiland Kos is een bestemming waar behalve het heerlijke klimaat, de prachtige zee, het goede eten en gezellige pubs en clubs ook nog veel cultuur terug te vinden is. Zo heeft Kos geschiedenis geschreven met Hippokrates, een arts uit de oudheid die nu als grondlegger van de westerse geneeskunde beschouwd wordt. Tevens heeft deze Hippokrates ervoor gezorgd dat de er een eed door artsen wordt afgelegd zodat zij hun beroepsgeheim weten na te leven. Deze eed draagt nog altijd de naam ‘Eed van Hippocrates’.

De populairste steden en dorpen van Kos zijn Kos-stad, Kardámena en Lambi. Maar natuurlijk zijn er ook nog kleine, gezellige en idyllische dorpen te vinden waar je wat minder massa toerisme treft. Zo heb je er bijvoorbeeld het bergdorp Zia, het rustige dorp Kéfalos of Tigáki met zijn ruimbemeten strand. Ben je op zoek naar wat meer levendigheid en vertier, dan ben je beslist goed af in Kardáma in het zuiden van het eiland Kos. Behalve archeologische bevindingen tref je hier ook discotheken, pubs, watersportactiviteiten en prachtige zandstranden.

Kos in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Luchthavens bij Kos

 • Kos Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 3 uur en 45 minuten
  Afstand tot centrum stad: ongeveer 25 tot 30 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  De meeste toeristen die op de luchthaven van Kos aankomen hebben een pakketreis geboekt waarbij transport naar de accommodatie inbegrepen is. Het is op het parkeerterrein van het vliegveld dan ook altijd druk met touringcars die toeristen naar hun hotels en appartementen brengen. Hoe lang de rit dan duurt hangt af van je bestemming op Kos en in welke volgorde ze passagiers afzetten. Heb je de pech als laatste uit te kunnen stappen dan zit je mogelijk langer dan een uur in de bus.
  Op eigen houtje kun je met de bus, huurauto of taxi vanaf het vliegveld reizen. Bussen rijden naar Kos Stad (reistijd ongeveer 40 minuten). Taxi's zijn wat sneller, maar ook duurder dan de bus. Een ritje naar Kos-Stad, Lambi of Psalidi kost je zo'n 25 tot 35 euro.

Reisperiode & klimaat

Het Middellandse Zeeklimaat van Kos zorgt voor zeer aangename temperaturen. Tijdens de zomermaanden loopt dit soms op tot ver over de dertig graden. En in de winter kun je hier genieten van temperaturen zoals wij die in het voorjaar genieten. Negentien of twintig graden in december is daarom beslist geen uitzondering. In de avond kan het dan wel behoorlijk afkoelen, dus een vest of jas is zeker geen overbodige luxe. Houd er wel rekening mee dat het eiland tijdens de wintermaanden een stuk rustiger is dan in de zomer. De temperatuur van het zeewater schommelt het gehele jaar tussen de vijftien en vijfentwintig graden.

Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen wij je graag door naar Klimaatinfo Kos.

Weersverwachting voor Kos

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een bestemming bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Kos kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Kos kun je terecht op de volgende websites:
Kos voor beginners
Kos in één dag
Het eiland Kos
Kos bezienswaardigheden top 10
Kos informatie
Kos zonkalender