Gratis & goedkoop in Kos

Veel historische bezienswaardigheden op het eiland Kos zijn gratis toegankelijk. En sommige vragen slechts een paar euro of een eigen donatie. Men vindt het namelijk erg belangrijk om hun cultuur aan de toeristen mee te kunnen geven. De thermale bron van Kos is hier een uitstekend voorbeeld van. De enige thermale bron van het eiland is gewoon gratis toegankelijk. Waar maak je dit nog mee?
Embrós Thérme

Kos-stad heeft in de buurt van de Mandrakihaven enkele opgravingen tentoongesteld. Verder kun je een bezoek brengen aan de Hadji Hassan moskee of  aan de markthal waar allerlei koopwaar is uitgestald. Andere leuke bezienswaardigheden zijn de kleine pittoreske dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Een wandeling door de doorgaans rustige straten zijn zeker de moeite waard. Onderweg kun je her en der genieten van een verkoelend drankje en zie je de dag langzaam voorbij kabbelen. Kéfalos en Paléa Pýli zijn uitstekende voorbeelden hiervoor.

Ook de wandel- en fietsmogelijkheden op het eiland zijn een uistekende (goedkope) dagbesteding. Zo ontdek je zelf het eiland en tref je plekjes zoals de Neratzia burcht, Paradise Beach, de ruïnes van de Agios Stéfanosbasiliek of goede visrestaurants zoals die in Limnionas.

Aspri Petra Cave
Deze witte grotten zijn gelegen bij de plaats Kéfalos in het gebied ‘Ta Palatia’. Pas in 1922 is deze grot ontdekt en sindsdien hebben al vele toeristen de plek bezocht. Het uitzicht op ruim tweehonderdvijftig meter boven de zee is prachtig. Men vermoed dat de Aspri Petra Cave een belangrijke functie heeft gehad in de geschiedenis. Opgegraven bevindingen hebben gewezen op de prehistorie en de vroege bronstijd. De Aspri Petra Cave is gratis te bezoeken.