Vervoer in Kos

Het  vervoer is op het niet al te grote eiland Kos vrij simpel geregeld. Vanaf de luchthaven vertrekken er bussen richting Kos-stad en Kéfalos. Een kaartje koop je gewoon bij de chauffeur of wanneer de conducteur langskomt. Ook kun je er een taxi nemen die klaar staan bij de terminal. Een andere mogelijkheid die zeker meer vrijheid biedt, is het huren van een eigen auto. De wegen zijn doorgaans goed en het verkeer is er niet al te druk. Houd wel rekening met de iet wat pittige rijstijl van de Grieken.
Omdat het eiland Kos niet heel groot is, zie je ook vaak dat toeristen gewoon op de fiets rondtrekken. Wanneer de temperatuur niet al te hoog is, is dit uitstekend te doen. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een scooter of motorfiets.

Wanneer je tijdens je verblijf vervoer nodig hebt, kun je gebruik maken van de bus lijndiensten. Een rit met de bus is zeker niet duur, je bent alleen afhankelijk van de verschillende vertrektijden. Een taxi op straat aanhouden is vaak wat lastig. Zeker wanneer dit ’s nachts is. Eigenlijk moet je een taxistandplaats opzoeken en daar wachten op een eerst volgende rit. Bij de bekende uitgaansstraat ‘Barstreet’ in Kos-stad vindt je zo’n taxistandplaats.

Handige links

Taxi’s in Kos
Fiets huren 
Scooter huren

kos-vervoer2