Keulen, Duitsland

Op nog geen honderd kilometer vanaf de Nederlandse grens is de grootste Duitse stad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen gelegen. De stad Keulen werd al vroeg in de geschiedenis op de kaart gezet. Met name tijdens de middeleeuwen had de kerk veel invloed en dus ook het keurvorstendom wat destijds veel macht had. Na 1288 werd de stad onafhankelijk en kwam er een einde aan deze invloedrijke instelling. Ondertussen was men al wel begonnen aan de bouw van de kathedraal van Keulen ‘Dom St. Peter und Maria’. De Dom van Keulen wordt nog steevast door duizenden bezoekers per jaar bezocht. Met name de relikwieën van de Drie Koningen, Caspar, Melchior en Balthasar is een belangrijk onderdeel tijdens het bezoek.

Tegenwoordig staat de stad Keulen bekend om zijn rijke culturele erfgoederen, leuke festiviteiten en als handelsstad. Gemiddeld genomen zijn er elk jaar opnieuw zo’n tachtig internationale beurzen op uiteenlopend vakgebied te bezoeken. En ook als universiteitsstad heeft Keulen een goede reputatie. De universiteit van Keulen behoort tot de oudste van Duitsland en is alom geprezen voor studies in geneeskunde, natuur-, geesteswetenschap en economie.
Ook verschillende festivals zoals de Keulen Gay Pride, het Kölner Karneval en de kerstmarkt zijn gegarandeerd een succes.
Kortom, een bezoek aan de stad Keulen zal niet snel vervelen. De stad lijkt alsmaar in beweging en er is vertier genoeg.

Keulen in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Luchthavens bij Keulen

 • Köln Bonn Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur
  Afstand tot centrum stad: 16 kilometer tot het centrum van Keulen en 22 kilometer van het centrum van Bonn

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Dankzij het treinstation dat onder de terminals ligt reis je gemakkelijk per trein naar zowel Bonn als Keulen. Een andere optie is de bus. Er gaat een Airport Express-bus (lijn SB60) naar het treinstation van Bonn. Met buslijn 161 reis je naar Keulen. Met de taxi ben je in 20 tot 30 minuten in het centrum van Bonn of Keulen. Een taxirit kost je, afhankelijk van de drukte en afstand, ongeveer 30 tot 40 euro.

Doordat de stad Keulen een zeeklimaat kent, worden de zomers over het algemeen voorzien van heerlijke temperaturen rond de vijfentwintig graden en de winters blijven gemiddeld boven of op het vriespunt. Het voorjaar is al lekker met temperaturen van gemiddeld achttien of negentien graden. Zeker wanneer je van plan bent om veel te gaan zien is dit een uitstekende periode. De zomer is vrij warm, maar vaak ook aangenaam genoeg voor een stedentrip naar Keulen. De periode mei tot en met augustus is de beste reistijd voor Keulen.

Check de onderstaande link voor meer gedetailleerde informatie.
Klimaat Keulen

Weersverwachting voor Keulen

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Keulen kunt kopen.

Meer informatie over Keulen

Voor meer informatie en tips over Keulen kun je terecht op de volgende websites:
Keulen voor beginners
Keulen tips
Keulen bezienswaardigheden top 10
bijzondere plaatsen in Keulen