Bezienswaardigheden in Keulen

Köln is voor ons Nederlanders beter bekend als Keulen en voor andere weer als Cologne. Hoe dan ook, de stad Keulen weet zijn gasten en ook zijn inwoners goed te verwennen. Er zijn heel veel boeiende musea, prachtige parken, gezellige cafe’s en leuke culturele evenementen te bezoeken. De kerstmarkten trekken bijvoorbeeld elk jaar opnieuw miljoenen bezoekers naar de binnenstad. En ook de Keulen Gay Pride is ondertussen een immens populair festival. Met bezienswaardigheden als het Ludwig Museum, de Dom van Keulen en trendy winkelstraten hoef je je dan ook geen dag te vervelen in deze Duitse metropool. Tussendoor geniet je van een heerlijk Kölsh biertje en neem je de stad nog eens rustig in je op. Want dat de stad vol leven zit merk je al snel.

Dom van Keulen
In de dertiende eeuw werd er begonnen aan deze inmiddels zeer bekende kathedraal van de stad Keulen (Köln). Maar liefst zes eeuwen werd er gewerkt tot dat het bouwwerk af was. Maar het resultaat mag er dan ook zijn. Sindsdien gaat de Dom van Keulen verder als grootste kathedraal van Duitsland. Met name het hoogaltaar, het ‘heiligdom van de Drie Koningen; en een houten sculptuur van de Heilige Maagd Maria trekken dagelijks duizenden bezoekers.
Dom van Keulen 

Museum Ludwig
Liefhebbers van moderne kunst mogen de stad Keulen beslist niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan dit museum. In het jaar 1976 werd het Ludwig Museum opgericht door het echtpaar Louis en de stad Keulen. Destijds was het museum onderdeel van het Wallraf Richartz Museum. Voor het ontwerp van het huidige gebouw werden de architecten Busmann en Haberer benaderd, die beiden inmiddels hun stempels hebben verdiend. Sindsdien kun je in het Ludwig Museum genieten van uiteenlopende kunst. Grote namen als Picasso, Andy Warhol, Claes Oldenburg en Robert Rauschenberg hebben er een welverdiend plekje veroverd.
Ludwig Museum

Kölner Seilbahn
Voor een bijzonder uitzicht over de stad Keulen, maak je een tocht met de kabelbaan. De kabelbaan loopt over de rivier de rijn en is dus uitermate geschikt voor een bezoek aan de dierentuin, het Rheinpark of het thermale bad ‘Claudius-Therme. In de verte kun je de kathedraal van Keulen op bijzondere wijze bewonderen.
Kölner Seilbahn 

Kerstmarkten van Keulen
Vanaf eind november kun je vier weken lang genieten van Keulen in winterse sferen. In de binnenstad van Keulen en daarbuiten worden meer dan tien verschillende kerstmarkten gehouden. Je kunt voor weinig geld genieten van winterse gerechten en snuffelen tussen Kerstspullen en winterse artikelen. De kerstmarkten van Keulen behoren tot de populairste kerstmarkten ter wereld.
Kerstmarkten van Keulen

Kölner Zoo
In de dierentuin van Keulen zullen vooral de jongsten zich vermaken. Lekker lachen bij de apen in het jungle huis of genieten van alle pracht en praal onder water in het aquarium, het hoort er hier allemaal bij. Of wat dacht je van een wandeling door een Afrikaans rivier landschap ‘de Hoppodom’, waarbij je de dieren op allerlei mogelijke manieren van dichtbij kunt bewonderen. Een ware belevenis!
Kölner Zoo 

Botanische Tuin van Keulen
Met een wandeling door ‘der Botanische Garten Köln’ kun je genieten van allerlei verschillende soorten bloemen en planten uit binnen- en buitenland. In het tropische huis tref je soorten aan als suikerriet, kokospalm en waterlelie’s. In de broeikas zijn planten uit het regenwoud geplaatst en in het cactus huis tref je uiteenlopende catussoorten. Het geheel is prachtig gelegen en onderhouden.
Botanische Garten Köln