Winkelen in Keulen

Als je zou willen, dan kun je in Keulen de hele dag winkelen en dan heb je waarschijnlijk nog niet alles gezien. De stad is duidelijk goed gevuld als het op shoppen aankomt. Maar ook de kleinere boetieks hebben hier hun aandeel en dat maakt een dagje winkelen in Keulen nu zo leuk.

Of je nu op zoek bent naar tweedehands kleding, de laatste modetrends, vintage woonaccessoires of gewoon de aller-lekkerste chocolade, hier in Keulen kunnen je dromen uitkomen.
Een bijzonder deel van Keulen is de Belgische wijk, die ook wel bekend staat als Belgisch Viertel of Belgian Quarter. Straten als Brabanter Strasse, Brüsseler Strasse, Antwerpener Strasse, Flandrische Strasse en Limburger Strasse staan garant voor bijzonder leuke winkels en smaakvolle etalages.
Dan is er ook nog een Friesenviertel, waarin straten als Breite Strasse, Pfeilstrasse, Mittelstrasse en Ehrenstrasse je een kijkje geven in de exclusieve boetieks en design winkels.
Qua winkelcentra zit je goed bij Galeria Kaufhof aan de Hohe Strasse. Hier verkopen ze uiteenlopende goederen verdeeld over een aantal verdiepingen.
Een ander leuk winkelcentrum is Hüerth-park. Dit winkelcentrum aan de Theresienhöhe heeft behalve een hele reeks winkels ook een aantal restaurants te bieden. In de centrale ruimte worden overigens regelmatig tentoonstellingen of andere festiviteiten georganiseerd.
Hüerth-park

De leukste markt van Keulen tref je in het weekend aan de Neumarkt. Al voor meer dan veertig jaar vind je hier de allerleukste spulletjes die voor anderen weer doorgaan als rommel. Eens per jaar in september pakken ze nog grootser uit. Dan komen er zo’n honderdvijftig handelaren samen die allerlei spullen bij zich hebben uit de jaren ’20 tot ’70.
Keulse Antiek en Design Markten