Gratis & goedkoop in Keulen

Gelukkig zijn er in een stad als Keulen ook leuke dingen te doen en te zien zonder dat het heel veel geld hoeft te kosten. We helpen je hierbij graag een eind op weg.

Skulpturenpark Köln
Sinds de oprichting in 1997 hebben er al heel wat verschillende kunstobjecten gestaan op een voormalig braakliggend terrein. Michael Stoffel en diens vrouw Eleonore hadden inspiratie genoeg om uiteindelijk veertigduizend vierkante meter te vullen met uiteenlopende kunst. Met de steeds wisselende collectie krijgen ook aankomende kunstenaars de ruimte om te exposeren.
De toegang is gratis.
Skulpturenpark Köln 

Rathaus Keulen
Met een wandeling door de Altstadt van Keulen, kom je vanzelf langs bijzondere bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Bijvoorbeeld het oude stadhuis (Rathaus) aan de Rathausplatz. Al in de vijftiende eeuw werd er begonnen aan dit geschiedkundige bouwwerk. Maar liefst acht eeuwen lang is er aan gebouwd, gerestaureerd, aangepast en opgeknapt. De Romaanse en gotische details zijn duidelijk zichtbaar. De meest indrukwekkende zaal is de Hansa zaal. Hier zijn door de eeuwen heen verschillende belangrijke besluiten genomen.
Rathaus Keulen 

Rheinauhafen
Dit gebied van de stad Keulen op de westelijke Rijnoever is een nieuw en modern deel wat momenteel veel toename in populariteit geniet. Oude pakhuizen worden vervangen voor moderne architectuur en speelse karakters. De meest opvallende gebouwen zijn de zogenoemde ‘Kranhaus’ bouwwerken die een eerbetoon voeren naar de hijskranen die hier vroeger het zware werk in de haven verrichtten.
Rheinauhafen

Stadtgarten 
In dit groene deel van Keulen kom je volledig tot rust. Regelmatig is er vertier te vinden in de vorm van straatartiesten en/of muziekanten. Maar het grootste deel wordt toch vooral bezocht voor gezellige familiepicknicks en ander vertier. In het restaurant kun je bijvoorbeeld uitstekend terecht voor een lekkere maaltijd of gewoon voor een goed glas bier.
Stadtgarten

Kerken 
Wanneer je graag wat kerken bezoekt, ben je in Keulen op een uitstekende plaats. De stad heeft namelijk een aantal prachtige exemplaren die veelal gratis te bezoeken zijn. Bovenaan staat natuurlijk de Dom van Keulen, maar ook de St. Gereon kerk, St. Andreas, St. Aposteln, St Maria im Kapitol, de Grote St. Martin en de St. Ursula zijn uitstekende voorbeelden van kerken die echt de moeite van een bezoekje waard zijn. En aan de Roonstrasse is een Neo-Romaans synagoge te bezoeken die in 1895 werd gebouwd.

Gratis wifi
Zoals je gelukkig in steeds meer grote Europese steden ziet heeft ook Keulen een netwerk van hotspots waarbij je gratis verbinding met het internet kunt naken. Scheelt je weer dataverkeer en kosten bij je mobiele provider.