Porto Airport

Porto Airport, ook bekend onder de namen Francisco Sá Carneiro Airport en Pedras Rubras Airport, ligt ten noorden van Porto. Het centrum van de stad in het noordwesten van Portugal ligt op 15 kilometer van het vliegveld. De luchthaven is vernoemd naar de Portugese minister-president die in 1980 overleed toen zijn vliegtuig neerstortte. Gerekend naar aantallen passagiers is het de derde luchthaven van Portugal (na Lissabon en Faro). De luchthavencode (IATA) van Porto Airport is OPO.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur 30 minuten
Afstand tot centrum stad: 15 kilometer

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Porto Airport:

Bestemmingen vanaf Porto Airport:

Porto

Metrolijn E (paars) verbindt het vliegveld met het centrum van Porto. Een ticket voor een enkele reis kost € 1,85. De metro rijdt iedere 20 minuten en de reistijd naar Porto is 25 minuten. De eerste keer betaal je € 0,50 extra voor het herlaadbare Andante Blue Ticket. Voor een taxirit van het vliegveld naar het centrum van Porto betaal je tussen de 25 en 30 euro.

De luchthaven van Porto biedt ook verschillende mogelijkheden om een auto te huren, zodat je bijvoorbeeld de Douro-vallei kunt verkennen. Er zijn balies van o.a. Avis, Budget, Europcar en Hertz.