Porto, Portugal

Brug over de Douro in Porto

Brug over de Douro in Porto

Porto heeft veel bezienswaardigheden voor je in petto, met zijn 14e eeuwse stadsmuren, de prachtige Clerigos toren die de skyline domineert en de mooie azulejos in het station van Pinhão. Maar Porto staat ook bol staat van de beleving. Hier doe je meer dan van de ene naar de andere sight wandelen; je moet er natuurlijk ook de naam van de stad eer aandoen. Porto is de geboorteplaats van de gelijknamige wijn, bij ons bekend als port. Deze oude stad gaf de naam aan de wijn en aan Portugal zelf. De prachtige historische gebouwen hier zijn te danken aan welvaart die de stedelingen opdeden met hun reizen door de hele wereld.

Dat betekent dus lekker port proeven op een terrasje, maar ook porthuizen bezoeken – allemaal gelegenheden waarbij je gemakkelijk contact legt met de locals. Je kunt er ook heerlijk eten – en je loopt die calorieën er zo weer af in de duizelingwekkende straten van Porto, die je vanaf de oevers van de rivier de Douro omhoog leiden door een wirwar van kronkelende steegjes, brede lanen en schaduwrijke pleinen.

Start je ontdekking in de steegjes van de Ribeira, een steile oever van hoge middeleeuwse huizen die naar beneden lijken te vallen aan de noordelijke oever van de rivier. Installeer je in een restaurant op de kade, de Praça da Ribeira, en geniet van het uitzicht over de rivier en de portkelders, met hun merknamen die er trots in vergulde letters op bevestigd zijn. Dit wordt een prachtige stedentrip!

Porto in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Porto

Op Porto Airport:

Luchthavens bij Porto

 • Porto Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur 30 minuten
  Afstand tot centrum stad: 15 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Metrolijn E (paars) verbindt het vliegveld met het centrum van Porto. Een ticket voor een enkele reis kost € 1,85. De metro rijdt iedere 20 minuten en de reistijd naar Porto is 25 minuten. De eerste keer betaal je € 0,50 extra voor het herlaadbare Andante Blue Ticket. Voor een taxirit van het vliegveld naar het centrum van Porto betaal je tussen de 25 en 30 euro.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Porto.

Weersverwachting voor Porto

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Porto of Portugal kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Porto kun je terecht op de volgende websites:
Porto voor beginners
Porto informatie
Porto bezienswaardigheden top 10