Winkelen in Porto

In Porto shop je bij authentieke winkels met prachtige smeedijzeren hekken – een stadsgezicht dat maar wat graag in stand wordt gehouden. Voor de grote labels ga je naar de Rua de Santa Catarina, maar er is hier meer te beleven op het gebied van winkelen.

Boekhandel Lello e Irmão
Door de Guardian uitgeroepen tot een van de mooiste boekhandels ter wereld: de boekhandel Lello e Irmão (of bibliotheek Chardron). Een prachtig pand uit 1906, met een indrukwekkend interieur en prachtige Art Nouveau façade. Het hout dat je binnen ziet is in feite geschilderd pleisterwerk. Let ook op het gebrandschilderde glas in het plafond en de prachtige (wentel)trappen.
Livraria Lello 
Rua das Carmelitas 144, Porto 

Centro Comercial Bombarda
Hip en innovatief zijn geen woorden die je normaal gebruikt om winkelcentra te beschrijven, maar Centro Comercial Bombarda in Porto is een uitzondering. Grotendeels gewijd aan onafhankelijke Portugese ontwerpers, huist het complex ook cultmerken zoals Storytailors (met een sprookjesachtige mode voor vrouwen) en Piurra (bekend om het kleurrijke textiel dat hier ligt uitgestald in minimalistische kasten).
Centro Comercial Bombarda
Rua Miguel Bombarda 283-285

A Vida Portuguesa
Cool vintage vind je bij A Vida Portuguesa, met de prachtige houten lambrisering. Nostalgie, maar geen kitsch: de Portugese producten die worden verkocht in hun opvallende originele verpakking, zoals blikjes sardines en Claus Porto zeep. Leuke souvenirs!
A Vida Portuguesa
Rua Galeria de Paris 20

Funky shops
Funky streetwear vind je in winkeltjes aan de Rua Miguel Bombard, onderdeel van een leuke ambachtelijke wijk in Porto, boordevol boetiekjes en ateliers.

Markt
De Mercado do Bolhão is een kleurrijke en levendige markt in het centrum van Porto. Je vindt de markt aan de Rua Formosa, met de originele 19e-eeuwse smeedijzeren hekken. Standhouders beconcurreren elkaar op luide toon over verse bloemen, vlees, vis en zelfs kapsels.
Rua Formosa