Vervoer in Porto

Porto is niet groot, veel bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te voet bereikbaar. De metro leidt je het snelst door de stad. Een 24-uurs ticket kost € 6,20 (zone Z4) en is voordeliger als je er veel gebruik van maakt.

Met de tram
Maak ook eens een nostalgisch tramritje met een van de vele oude trammetjes die in Porto rijden. Vooral de lijnen 1, 18 en 22 zijn leuk. Bijvoorbeeld naar Foz, waar de rivier de Douro uitmondt in de Atlantische Oceaan. Tram 1 doet er ongeveer 20 minuten over vanaf Ribeira in het centrum van de stad. Prijs: € 2,50 voor een enkele rit naar Foz do Douro. Deze voormalige visserswijk is nu de meest exclusieve buitenwijk van Porto. Maak een wandeling langs de zee en kijk hoe de woeste Atlantische golven neerbeuken op de kust. Geniet van de zonsondergang vanuit een van de vele cafés.
Porto Tram City Tours

Naar de Douro
De rabelo boten zijn nu een toeristische attractie, maar traditioneel werden ze gebruikt om vaten port te vervoeren langs rivier uit de Douro-vallei. Als je langer dan een paar dagen in Porto verblijft, maak dan een uitstapje naar de wijngaarden van de Douro zelf, op een paar uur rijden met de auto. Het is een prachtige rit, met uitzicht op een brede rivier en enorm uitgestrekte wijngaarden. De vallei is ook bereikbaar met de trein naar Regua en Pinhão, of met een riviercruise. Meer informatie op de website van de Douro Valley.

Fietstours
Een fietstour met gids langs de bezienswaardigheden van Porto is een leuke manier om deze prachtige Portugese stad te leren kennen. De tours langs de highlights en onbekende plekjes van Porto duren gemiddeld 3 uur. Tijdens de tour geeft de gids ook tips over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten. Je kunt een fietstocht in Porto eenvoudig online boeken via Baja Bikes.