Malta International Airport

De internationale luchthaven van het land Malta ligt op het eiland Malta. Dit vliegveld is het enige van het land. Als je naar Gozo wilt reizen zul je met de veerboot naar Gozo moeten gaan. Malta International Airport ligt op ongeveer 8 kilometer van Valletta, de hoofdstad van Malta. Populaire toeristenplaatsen zoals Sliema, St. Julians en Paceville liggen enkele kilometers verder. Houd er rekening mee dat verkeersdrukte in dit grootstedelijk gebied op Malta voor opstoppingen kan zorgen, waardoor de reistijd aardig op kan lopen.

Malta International Airport wordt vooral veel gebruikt door Air Malta. Dit is de nationale luchtvaartmaatschappij van Malta. Ook Ryanair heeft aardig wat vluchten richting Malta.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur en 50 minuten
Afstand tot centrum stad: ongeveer 8 kilometer tot het centrum van Valletta

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Malta International Airport:

Bestemmingen vanaf Malta International Airport:

Malta

Als je zelf vervoer naar je accommodatie moet regelen heb je de keuze uit taxi, bus of een huurauto. Voor de taxi’s gelden vaste tarieven vanaf de luchthaven. Gemiddeld kost een taxirit ongeveer vijftien tot maximaal zo’n dertig euro. Je dient een pre-paid taxiticket te kopen in de aankomsthal van het vliegveld. Met de bus zijn er een verschillende busverbindingen. Deze Airport Express Services kun je gebruiken om naar je bestemming op het eiland Malta te reizen, maar ook om naar Ċirkewwa te reizen. Van daaruit vertrekt de veerboot naar Gozo, waar je je reis verder per taxi of bus kunt vervolgen.