Malta, Malta

malta-voorpaginaDe eilanden van Malta zijn gelegen in de Middellandse Zee. De meest bekende eilanden zijn Gozo, Comino en natuurlijk Malta zelf. De eeuwenlange geschiedenis van Malta bestaat vooral uit verschillende oorlogen, veroveringen en het bijbehorende geweld. Er is namelijk een lange tijd gevochten om de eilanden van Malta. De haven had behoorlijk veel invloed op het handeldrijven en zo werd er gestreden met onder andere de Romeinen, Arabieren, Turken, johannieters, Fransen en Engelsen. De invloeden van deze bezoekers zijn op verschillende plekken van het eiland goed terug te zien. Sommige huizen zullen overkomen als typisch Arabisch. Geveltjes worden er als typisch Frans ervaren en de voornamelijk Engelse taal op het eiland Malta spreekt natuurlijk voor zich.

Hoewel Malta tot één van de kleinste eilanden aan de Middellandse Zee behoort, trekt het verrassend veel toerisme. Cultuur liefhebbers kunnen zich er te buiten gaan aan megalithische tempelcomplexen en allerlei historische opgravingen. Sportievelingen vinden vooral uitdaging rondom de grillig gevormde kustlijnen waar tevens allerlei watersporten te beoefenen zijn. En zonaanbidders kunnen terecht in eenvoudige tot luxe resorts waar ze nippend aan een verkoelend drankje kunnen genieten van de meest prachtige baaien, ondergaande zonnen en het vertier op het eiland.

Malta is tevens een uitstekend eiland om er-op-uit te gaan. Je kunt er sfeervolle dorpjes bezoeken zoals Marsaxlokk, Mdina, Popeye Village en Tarxien. In de hoofstad Valletta zijn veel historische bezienswaardigheden te ontdekken zoals de St. John’s Cathedral, Fort St. Elmo en Teatru Manoel. En hoewel Malta er om bekend staat vrijwel geen stranden te hebben, zijn er toch enkele te bezoeken. Breng maar eens een bezoek aan Golden Bay, Gnejna Bay, Mellieha Bay en Armier Bay. De stroming van de zee is wel iets om rekening mee te houden. Zeker als de wind de kop op steekt is het verstandig om niet al te ver uit de kust te geraken.

Malta in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Malta

Op Malta International Airport:

Luchthavens bij Malta

 • Malta International Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur en 50 minuten
  Afstand tot centrum stad: ongeveer 8 kilometer tot het centrum van Valletta

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Als je zelf vervoer naar je accommodatie moet regelen heb je de keuze uit taxi, bus of een huurauto. Voor de taxi’s gelden vaste tarieven vanaf de luchthaven. Gemiddeld kost een taxirit ongeveer vijftien tot maximaal zo’n dertig euro. Je dient een pre-paid taxiticket te kopen in de aankomsthal van het vliegveld. Met de bus zijn er een verschillende busverbindingen. Deze Airport Express Services kun je gebruiken om naar je bestemming op het eiland Malta te reizen, maar ook om naar Ċirkewwa te reizen. Van daaruit vertrekt de veerboot naar Gozo, waar je je reis verder per taxi of bus kunt vervolgen.

Reisperiode en klimaat

Het mediterraan klimaat van het eiland Malta kenmerkt zich met overwegend droge en warme zomers en milde winters. De meeste neerslag valt hier in de maanden november, december en januari. Tijdens de zomermaanden juli, augustus en september valt er juist vaak geen druppel. De landbouw heeft het in deze periode daarom ook erg moeilijk. De droogte kenmerkt hierdoor ook het landschap. Er is minder in bloei en heel veel groen verdort langzaam. Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen wij je graag naar de onderstaande link.
Klimaat Malta

 

Weersverwachting voor Malta

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een land bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Malta kunt kopen.

Meer informatie over Malta?

Voor meer informatie en tips over het eiland Malta kun je terecht op de volgende websites:
alles over Malta
Malta voor beginners
Malta bezienswaardigheden top 10
Malta informatie
Malta informatie
Malta informatie