Vervoer in Malta

De meeste plaatsen op het eiland Malta zijn uitstekend te bezoeken per bus. Vanuit het centrale busstation in Valletta vertrekken verschillende lijndiensten naar uiteenlopende bestemmingen. De bussen rijden voornamelijk tussen 5.30 uur en 23.00 uur. De bussen die niet al te vaak stoppen tussen bestemmingen worden aangeduid met een ‘X’. Een kaartje voor de bus koop je bij de chauffeur of bij de daarvoor beschikbare kassa’s in de luchthaven, op de universiteit campus en bij de terminal in Valletta. Ook zijn er vaak automaten geplaatst bij bushaltes. Een regulier kaartje is twee uur geldig voor verschillende buslijnen. Er is ook een dag- en een weekkaart te koop.
Busdiensten

Een andere mogelijkheid om je te verplaatsen op het eiland is per taxi. De prijs is een stuk duurder dan de bus natuurlijk. Het is aan te bevelen om vooraf een prijsafspraak te maken, zodat er achteraf geen verwarring kan ontstaan. In veel gevallen is er wel een meter aanwezig, maar is deze niet in gebruik. Vanaf de luchthaven zijn er vaste tarieven naar bestemmingen op het eiland.
Taxi tarieven vanaf de luchthaven 

Natuurlijk kun je ook zelf een auto huren. Let hierbij wel op! Men rijdt in Malta aan de linker kant van de weg. Op de luchthaven zijn altijd bedrijven aanwezig die verschillende automerken verhuren tegen verschillende tarieven. Toch is het vrijwel altijd voordeliger om vooraf een auto te reserveren. Op deze manier kun je diverse voorwaarden en prijzen met elkaar vergelijken en hoef je niet snel een beslissing te maken.

Veerdiensten
Om te reizen op het eiland Malta hoef je niet per se over land te gaan. Verschillende ferries en watertaxi’s kunnen je ook naar naast gelegen kades en/of eilanden begeleiden. Een overtocht naar de eilanden Comino en Gozo duurt ongeveer dertig minuten.
Met de watertaxi vanuit Valletta kun je een leuke haventocht maken of de oversteek maken naar Senglea of Vittoriosa.
Watertaxi
Ferrie

Het eiland Malta leent zich uitstekend voor uitdagende fietstochten. Een fiets huren is geen probleem en als je wilt kun je er een leuke routekaart bij aanschaffen. Het aantal fietspaden is echter gering maar het avontuur des te groter. Je kunt er ook voor kiezen om georganiseerd een tocht af te leggen met een gids.
Fiets huren