Winkelen in Malta

Een dagje winkelen is vooral in de plaatsen Sliema, Valletta en St. Julian’s uitstekend te doen. Op plekken als Baystreet in St. Julian’s en het winkelcentrum The Point in Sliema is het dan ook vrijwel altijd druk. In Valletta is het vooral te doen in en rondom de Republic Street. Echte koopjes kom je er helaas niet tegen. De prijzen zijn zeer vergelijkbaar als die in Nederland. Wat wel weer voordeliger kan zijn, zijn sigaretten en sterke drank. De accijnsprijzen zijn vanwege het gunstige belastingklimaat op Malta een stuk aantrekkelijker.

The Point Shopping Mall
In de stad Sliema is het winkelcentrum ‘The Point’ echt favoriet. Verdeeld over twee verdiepingen vind je winkels als Nine West, Posh Nosh, New Look, Adidas en Costa Coffee. Er is een zeer ruime parkeergarage aanwezig met directe toegang tot het winkelcentrum.
The Point Shopping Mall

T’Qali Craft Village
In dit gelijknamige dorp van Malta komen een aantal kunstenaars graag samen om hun creaties te kunnen verkopen. Deze kunstmarkt staat vol met mooie voorwerpen die door glasblazers, beeldhouwers of pottenbakkers zijn gemaakt. Regelmatig laten zij ook zien hoe ze dat doen. Helaas zijn er ook producten te koop die helemaal niet met de hand zijn gemaakt.

Vismarkt
Het traditionele vissersdorp Marsaxlokk is erg leuk om te bezoeken. Zeker de vismarkt is een bezoekje waard. Al vroeg in de ochtend wordt hier de vis verdeeld die vaak het hele eiland overgaat. Vooral de exotische exemplaren kun je hier goed bewonderen. In de haven zijn kleurrijke bootjes te bespeuren waarmee de vis wordt binnengehaald. Ondertussen zijn er aan de kades verschillende restaurants gevestigd waar je de vers gevangen vis kunt verorberen.

Valletta Waterfront
Een aantal achttiende eeuwse pakhuizen zijn in de stad Valletta aangepast tot een prachtig havengebied met uiteenlopende doeleinden. Regelmatig is er live muziek, worden er leuke activiteiten voor de kinderen georganiseerd en kun je er leuke winkels bezoeken. Het Forni Shopping Complex is gevuld met leuke designer winkels. En niets is gezelliger dan de dag hier te beëindigen met een goed glas en een lekkere maaltijd.
Valletta Waterfront

Bay Street 
Dit winkelcentrum van St. Julian’s wordt vooral bezocht door toeristen. Er zijn verschillende (mode) winkels, restaurants en bars te vinden. Je treft er merknamen zoals Mexx, Armani Jeans, Guess en Tommy Hilfiger. Vaak zijn de winkels tot tien uur ’s avonds geopend.
Bay Street

malta-baystreet