Bezienswaardigheden in Malta

Wanneer de temperaturen het enigszins toelaten, is het zeker aan te bevelen om iets van de cultuur van het eiland mee te pikken. Er is namelijk zo veel moois te ontdekken en te beleven. Je kunt bijvoorbeeld georganiseerd een jeep safari beleven en daarbij genieten van de bijbehorende lunch of boek eens een boottocht om de eilanden Gozo en Comino te gaan ontdekken. Maar misschien is het wel het allerleukste om er zelf op uit te gaan. Let hierbij wel op de verkeersregels, want in Malta rijdt men links zoals in Engeland.
Dorpen als Marsaxlokk, Naxxar, Tarxien en Mdina zijn prachtige voorbeelden van wat het eiland je kan bieden. En met name als de zon ondergaat en avondleven begint is het in plaats St. Julians erg gezellig. Het uitgaansleven in en rondom ‘Bar Street’ is daar zeker een beleving te noemen.

Mdina
In deze voormalige hoofdstad van Malta is een nog geheel ommuurde oude stad te bewonderen. De stad wordt dan ook veelvuldig bezocht door toeristen die het als een excursie op het programma hebben staan. De stad Mdina heeft als bijnaam ‘de stille stad’. Dit is mede omdat je er niet kunt komen met de auto. Deze dien je te parkeren ten westen van de stad op een daarvoor geschikte parkeerplaats. In de Mdina kun je heerlijk rondwandelen, genieten van een hapje en een drankje, bezoek je de St. Peter and Paul’s Cathedral en breng je eventueel een bezoek aan het natuurhistorische museum.
Mdina 

Tempels van Tarxien
In de oostelijk gelegen plaats Tarxien zijn de best bewaard gebleven tempels uit de megalithische cultuur te bewonderen. Dit stukje werelderfgoed van Unesco wordt dan ook steevast goed bezocht door veel toeristen. Het tempelcomplex bestaat uit verschillende onderdelen waarvan de oudste uit ongeveer 3500 v.Chr. afkomstig is. Dit wordt doorgaans de Ġgantijafase genoemd. Het merendeel is afkomstig uit de Tarxienfase die duurde van 3000 tot 2500 v.Chr. Het mag nog altijd een raadsel heten hoe men destijds zulke zware stenen op hun plek heeft gekregen. In het bezoekerscentrum worden meerdere vragen beantwoord en krijg je meer informatie over deze bijzondere nalatenschap uit de geschiedenis.
Andere prachtige tempels die je kunt bewonderen zijn Hagar Qin en Mnajdra.
Tempels van Malta 

 

Palazzo Parisio
Het centraal gelegen dorp Naxxar wordt veelvuldig bezocht om het Palazzo Parisio. Dit prachtige paleis wat schuilgaat achter een redelijk gewone gevel is schuin tegenover de imposante cathedraal van Naxxar gelegen. Je kunt zowel met een gids als met een audiogids het paleis en de ruimtes bezoeken. Veel van de kamers zijn zeer smaakvol ingericht naar de maatstaven van de achttiende eeuw. De grote tuin achter het paleis werd omstreeks eind negentiende en begin twintigste eeuw aangelegd. Er is een orangerie, enkele beelden en een kruidentuin. In de tuin kun je tevens genieten van een hapje of een drankje.
Palazzo Parisio
29, Victory Square, Naxxar, Malta

Nationaal Museum voor Schone Kunsten
In een historisch gebouw in de hoofdstad Valletta zijn sinds de opening in1974 bijzondere kunstwerken te bewonderen. Behalve schilderijen worden er ook meubels, zilverwerk en beeldhouwwerken tentoongesteld.
Nationaal Museum voor Schone Kunsten 
South Street, Valletta, Malta

Portomaso
Eén van de mooiste havens van Malta is onbetwist Portomaso bij St. Julians. De mees luxe jachten en speedboten liggen hier aangemeerd. En aan de kades zijn hotels als het Hilton te vinden en hebben verschillende financiële bedrijven er een kantoor. Daarnaast zijn er een leuke restaurants te vinden en een casino.
Portomaso Marina
St. Julians, Malta

Ghajn Tuffieha Bay
Eén van de meest mooie en zeldzame stranden van Malta is gelegen in het oosten bij Ghajn Tuffieha Bay. Om het strand te bereiken moet je wel wat over hebben aangezien je een lang pad af moet dalen om er te komen. Maar de wandeling is zeker de moeite waard. Op het strand is een horeca gelegenheid waar je een heerlijk verkoelend drankje kunt nuttigen.
Ghain Tuffieha Bay
Ghain Tuffieha, Malta

malta-baai