Aeroporto Galileo Galilei (Pisa)

De luchthaven Pisa International Airport, werd voorheen Aeroporto Galileo Galilei en ook wel Aeroporto San Giusto genoemd. Het vliegveld ligt op ruim 3 kilometer ten zuiden van de stad Pisa in Toscane. De luchthavencode (IATA) is PSA. Vanaf het vliegveld van Pisa kun je alle kanten op: er gaat een trein naar Pisa Centrale, vanwaar je heel Toscane per trein kunt bereizen (naar Florence 2 of 3 keer per uur). Huur je een auto, dan rijd je vanaf het vliegveld zo de snelweg Firenze-Pisa-Livorno op en kun je snel en gemakkelijk naar  andere steden in Toscane reizen, zoals Florence, Siena , Lucca en Viareggio.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur en 30 minuten
Afstand tot centrum stad: 3 kilometer

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Aeroporto Galileo Galilei (Pisa):

KLM
KLM

Bestemmingen vanaf Aeroporto Galileo Galilei (Pisa):

Pisa

Zowel met de bus als de taxi is het centrum van Pisa te bereiken in een kleine 15 minuten. De bus (lijn LAM ROSSA van Compagnia Pisana Trasporti) maakt deel uit van het netwerk van stadsbussen. Een kaartje voor een enkele reis (60 minuten geldig) kost € 1,20. De bus rijdt elke 10 minuten van het vliegveld naar het centrum en vice versa, en stopt o.a. bij het station Pisa Centrale, bij het Piazza Vittorio Emanuele en bij het Ospedale S. Chiara (op 5 minuten afstand van het Piazza dei Miracoli met de beroemde scheve toren). Kaartjes zijn te koop bij de informatiebalie of de kiosk op het vliegveld. Een taxiritje van het vliegveld naar de stad kost ca. € 10 (afhankelijk van de tijd van de dag en de bagage).

Er is ook een zogenaamde collectieve taxi, een dienst die wordt aangeboden door de Pisa Taxi Coöperatie. Deze taxi vertrekt iedere 10 minuten vanaf het vliegveld en neemt maximaal acht passagiers mee. Het tarief bedraagt € 2,50 per persoon voor een rit naar het treinstation en € 4,- voor een ritje naar de scheve toren. De collectieve taxi’s staan rechts van de hoofduitgang van het vliegveld.

Florence
Vanaf de luchthaven van Pisa vertrekken eveneens snelbussen naar o.a. Florence (ca. € 5,- enkele reis, 70 minuten (100 km.) met Terravision) en Siena (ca. € 15,- enkele reis, met Trainspa). Kaartjes kun je van tevoren kopen via internet of ter plekke bij de informatiebalie in de hal van het vliegveld. Een treinrit met de trein van het station van Pisa naar Florence duurt ongeveer 1 uur en kost € 8,40.