Pisa, Italië

pisa-toscanePisa is bij de meeste mensen vooral bekend vanwege de scheve toren. Deze scheefstaande klokkentoren is natuurlijk ook heel bijzonder, maar Pisa heeft veel meer te bieden dan dit overbekende symbool. Alleen al op het Piazza dei Miracoli, het Plein der Wonderen, waar de scheve toren staat, valt er van alles te zien en te beleven, maar ook de stad zelf is een fijne bestemming voor een citytrip.

Omdat Pisa een levendige studentenstad is, vind je er veel gezellige cafeetjes, restaurantjes en pleintjes, waar la dolce vita volop in de praktijk wordt gebracht. Laat je verrassen door Pisa en kijk verder dan de scheve toren!

Pisa in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Pisa

Op Aeroporto Galileo Galilei (Pisa):

KLM
KLM

Luchthavens bij Pisa

 • Aeroporto Galileo Galilei (Pisa)

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur en 30 minuten
  Afstand tot centrum stad: 3 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Zowel met de bus als de taxi is het centrum van Pisa te bereiken in een kleine 15 minuten. De bus (lijn LAM ROSSA van Compagnia Pisana Trasporti) maakt deel uit van het netwerk van stadsbussen. Een kaartje voor een enkele reis (60 minuten geldig) kost € 1,20. De bus rijdt elke 10 minuten van het vliegveld naar het centrum en vice versa, en stopt o.a. bij het station Pisa Centrale, bij het Piazza Vittorio Emanuele en bij het Ospedale S. Chiara (op 5 minuten afstand van het Piazza dei Miracoli met de beroemde scheve toren). Kaartjes zijn te koop bij de informatiebalie of de kiosk op het vliegveld. Een taxiritje van het vliegveld naar de stad kost ca. € 10 (afhankelijk van de tijd van de dag en de bagage).

Reisperiode & klimaat

Op klimaatinfo Pisa lees je alles over het klimaat en weer van Pisa.

Weersverwachting voor Pisa

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Pisa en Toscane kunt kopen

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Pisa en Toscane kun je terecht op de volgende websites:
Pisa informatie op Toscane-Nu
Pisa voor beginners
Pisa in één dag
Pisa informatie
Pisa bezienswaardigheden top 10