Winkelen in Pisa

Pisa is niet bij uitstek een echte shopstad. Je vindt er natuurlijk wel winkels, maar voor de echt bijzondere boetiekjes en winkeltjes moet je toch naar bijvoorbeeld Lucca of Florence. De Borgo Stretto en de Via del Corso zijn de twee grote winkelstraten van Pisa. Hier vind je veel bekende ketens.

In de straatjes rondom het Piazza delle Vettovaglie vindt van maandag- tot en met zaterdagochtend een levendige markt plaats, met veel heerlijke Toscaanse producten.

Nederlandse chocolatier in Pisa
Chocoladeliefhebbers moeten op bezoek bij De Bondt, een luxe chocolaterie die wordt gerund door de Nederlander Paul de Bondt. Volgens de prestigieuze gids The Chocolate Companion behoort De Bondt tot de 15 beste chocolatiers ter wereld.

De Bondt
Lungarno Pacinotti 5, Pisa

Mercato delle Vettovaglie
De Mercato delle Vettovaglie, op het gelijknamige plein, is de leukste markt van Pisa. Hier vind je ’s ochtends de meest heerlijke producten, waar ’s avonds mee gekookt wordt in de omliggende restaurantjes. Van maandag tot en met zaterdag is er hier markt.

Antiekmarkt
Elk tweede weekend van de maand (behalve in juli en augustus) wordt op het Piazza dei Cavalieri en in de omliggende straten een antiekmarkt gehouden.