Vervoer in Pisa

Pisa is niet zo groot, dus je kunt de stad makkelijk te voet verkennen. De stad kent verder een prima busnetwerk, zodat je gemakkelijk en snel van het station naar het Piazza dei Miracoli (of viceversa) kunt reizen. Ook andere steden in Toscane zijn vanuit Pisa prima met de bus of trein te bereiken.

Pisa per riksja
Wie eens wat anders wil, kan bij Ecovoyager een riksja huren, voor een romantisch ritje door de stad. Een gewone fiets of een skateboard huren kan ook. Samen met de (Engelstalige) audio guide een prima manier om de stad te verkennen!

Pisa vanaf het water
Il Navicello verzorgt boottochten over de Arno (van mei tot en met september). Er is een Tour Natura, naar het uitgestrekte natuurpark van San Rossore en een Pisa by Night-tour, met een boottocht langs de verlichte palazzi aan de oevers van de Arno.

Heel Toscane ontdekken
Vanuit Pisa kun je prima per auto, per bus of per spoor de rest van Toscane ontdekken. De verbindingen naar onder andere Florence, Siena en Lucca zijn prima – er vertrekken regelmatig zowel bussen als treinen. Ook de kustplaatsen Viareggio en Livorno zijn vanuit Pisa goed te bereiken en er is zelfs een directe verbinding met Grosseto, helemaal in het zuiden van Toscane.