Eten & drinken in Pisa

Laat je niet verleiden door de vele restaurants bij het Piazza del Campo; hier betaal je vaak te veel voor maaltijden die je overal in Italië kunt eten. Pisa heeft een keur aan leuke, betaalbare restaurantjes, maar daarvoor moet je wel even naar het historische centrum.

Vineria di Piazza
Vineria di Piazza is een gezellige wijnbar aan het Piazza delle Vettovaglie in Pisa. Er komen veel studenten, waardoor er altijd een levendige sfeer hangt.
Piazza delle Vettovaglie 14, Pisa

De’ Coltelli
Het beste ijs van Pisa haal je bij De’ Coltelli. Proef vooral het perzikijs!

De Coltelli
Lungarno Pacinotti 23, Pisa

Casa della Panna
Bij Casa della Panna, het ‘Huis van de Slagroom’ staan heel wat soorten koffie op de kaart, allemaal voorzien van een flinke toef verse slagroom. Een topper in Pisa!
Via dei Mille 18, Pisa

Osteria Porton Rosso
Achter de rode deur van Osteria Porton Rosso in Pisa wordt rond lunchtijd voor weinig geld een ‘pranzo veloce’, een snelle lunch, geserveerd, met elke dag een andere primo (pasta, risotto), vlees- of vis, een bijgerecht en koffie toe. ’s Avonds is de kaart uitgebreider, maar dan betaal je ook veel meer.

Osteria Porton Rosso
Vicolo del Porton Rosso 11, Pisa

Cecina – traditioneel brood
Ristoro al Vecchio Teatro ligt aan een van de mooiste pleinen van Pisa. ’s Zomers kun je in deze prachtige enscenering genieten van bijvoorbeeld cecina (traditioneel brood van kikkererwten) met vongole. Wil je iets minder chic eten, probeer dan de cecina bij Pizzeria Trattoria Il Montino, waar ze traditionele gerechten uit Pisa en omgeving serveren. Volgens de Pisanen is de cecina hier de beste van heel de stad!
Ristoro al Vecchio Teatro,
hoek Piazza Dante Alighieri / Via Collegio Ricci, Pisa

Pizzeria Trattoria Il Montino,
Via del Monte 1, Pisa

Antica Trattoria il Campano
Bij Il Campano serveren ze echte Toscaanse gerechten. Probeer vooral il Tagliere del Re (het Bord van de Koning), een uitgebreide selectie antipasti op een groot bord. Dit is eigenlijk een voorgerecht, maar kan zeker als maaltijd dienen!
Antica Trattoria Il Campano
Via Domenico Cavalca 19, Pisa
€€

La Tana
Bestel bij La Tana in Pisa een flinke pizza of de ‘pasta veloce’, een snelle maar smakelijke pasta, gemaakt naar traditioneel recept maar altijd anders. Ideaal voor wie weinig geld en tijd heeft!
Pizzeria La Tana
Via San Frediano 6, Pisa

La Grotta
Bij La Grotta (een restaurantje dat inderdaad wel iets wegheeft van een grot) staan authentieke Toscaanse gerechten op het menu, dat elke maand wisselt om te kunnen profiteren van groente, fruit en andere heerlijkheden van het seizoen.
Osteria La Grotta
Via San Francesco 103, Pisa
€€