Aeroporto di Catania-Fontanarossa

De luchthaven Aeroporto di Catania-Fontanarossa, staat ook wel bekend Catania International Airport en als Aeroporto Vincenzo Bellini. Het vliegveld ligt op 6 kilometer ten zuiden van Catania, de tweede stad van Sicilië. De luchthavencode (IATA) is CTA. Het vliegveld aan de oostkust van Sicilië is de drukste luchthaven van het eiland. In 2015 verwerkte het ruim 7 miljoen passagiers.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam:
Afstand tot centrum stad: 6 kilometer

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Aeroporto di Catania-Fontanarossa:

Bestemmingen vanaf Aeroporto di Catania-Fontanarossa:

Catania (Sicilië)

De stadsbus (AMT 457) vertrekt tussen 05.00 en 24.00 uur elke 20 minuten en brengt je, via verschillende tussenstops, naar het centrum en het station van Catania. De bus rijdt in 20 tot 25 minuten naar het centrum van Catania, een ticket kost 4 euro. Een taxi brengt je in 15 minuten naar het centrum van de stad en kost ongeveer € 25. Daarnaast zijn er een aantal regionale busdiensten die je naar vrijwel elke gewenste plaats op Sicilië kunnen brengen.

Catania Fontanarossa Airport biedt tevens verschillende mogelijkheden om een auto te huren, zodat je alle mooie plekjes van Sicilië kunt verkennen. Er zijn balies van o.a. Hertz, Avis, Sixt, Europcar en Easy Car.